Workshops en retraites

Bewustzijnsontwikkeling

Hieronder staan de workshops, cursussen, lezingen en weekenden die door het jaar heen plaatsvinden op Landgoed Bleijendijk, gericht op innerlijke scholing en bewustzijnsontwikkeling.

Neem contact op met de trainer van de workshop die je interesseert, wellicht dat er nog plek is om aan één of meerdere ervan deel te nemen.

Als je ook graag een workshop zou organiseren in het thema ‘bewustzijnsontwikkeling’, kijk dan bij onze verschillende locaties welke que grootte of sfeer het beste past bij wat je aan wil bieden en stuur dan een mailtje naar verhuur@bleijendijk.nl

Catering door Bleijendijk laten verzorgen?!

Kijk je uit naar het organiseren van een inspirerende dag, bijeenkomst of weekendretraite op Landgoed Bleijendijk, maar zie je een beetje op tegen de verzorging van de maaltijd(en) voor deelnemers met mogelijk allergieën, diëten of andere specifieke wensen?

Laat ons dan het goddelijke ontbijt, de lunch, de BBQ, borrel of 3 gangen diner verzorgen! *

* Pas op: onder voorbehoud van beschikbaarheid, dus graag eerst contact opnemen

Niets is te gek en alles is biologisch en zoveel mogelijk van het landgoed zelf (boerderij, imkerij, boomgaard).

Standaard worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden (zelfservice), maar wil je volledig ontzorgd de dag doorbrengen en een personeelslid jullie de hele dag of tijdens een diner/BBQ voorzien van drankjes en hapjes, is dat ook mogelijk.
Geef gerust aan bij de boeking.

Prijzen zijn hier te vinden

Mindfulness training * Gijs Tecklenburg

Maandagmiddag en –avond, dinsdagavond en woensdagavond
Cursus van 8 aaneengesloten weken, afgesloten met een stiltedag.
Onder leiding van Gijs Tecklenburg
Informatie en aanmelding: 06-20953163
www.openfocus.nl, info@trainthebrain.nl

Opleiding Familieopstellingen en/of Innerlijke reis~Ynnergy * Jan Busschers en drs Pedagoog Maries Ligtvoet

Programma’s voor persoonlijk leiderschap waarbij emotionele verwerking en denkkrachtontwikkeling
een belangrijk rol spelen om zo aan “het roer van je eigen leven” te komen staan.
Jan Busschers en drs Pedagoog Maries Ligtvoet
Gratis kennismakingsgesprek via www.ynnergy.nl/contact

Feminine Yoga ~ Elke donderdagavond van 20:00-21:30 in ’t Jagershuis

Voor mij gaat yoga over de verbinding tussen lichaam geest en ziel. Een verbinding waar we veel meer aandacht aan mogen geven, zeker wanneer op enig niveau klachten ontstaan. 

Vooral vastzittende emoties zorgen voor vastzittende energie en daarmee blokkades. In het begin vooral energetische blokkades maar na lange tijd gaan deze blokkades voor lichamelijke en geestelijke klachten zorgen. Met het beoefenen van yoga houdingen (asana), werken we aan het openen en ontspannen van het lichaam. Daarnaast bestaat yoga uit meerdere principes zoals ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dyana) waarmee we ook aan de blokkades op de andere niveaus werken.
 
Omdat ik vind dat er veel te weinig waardering is voor het vrouwelijke in de samenleving, neem ik de vrouwelijke natuur en vrouwelijke kwaliteiten, zoals cyclisch leven, intuïtie en luisteren naar je gevoelens mee in de lessen. Het vrouwelijk staat voor beweging, stroming, het vloeibare, sappige of juichyness. Het gevoel, genieten, het zijn en het mysterieuze, niet weten. Het geeft de jeu aan het leven. Het vrouwelijke zorgt voor bezieling! 
 
En zo ontstaat Feminine Yoga; een actieve yoga vorm met veel aandacht voor yoga filosofie, leven volgens je vrouwelijke natuur, persoonlijke aandacht en samen plezier hebben.
 
Elke donderdagavond van 20:00-21:30 in ’t Jagershuis, Landgoed Bleijendijk
Proefles €10,-, 10 strippenkaart €150,-, losse les €17,50
 
Meer informatie vind je hier op mijn website of je kunt me bellen op 0644537844.
 
Leuk om je een keer in de les te zien!

 

Liefs Désirée ♥

woensdag 27 september 2023 Workshop spinnen

zondag 1 oktober / dinsdag 24 oktober ~ Simpel en nuchtere Mindfulness & Meditatie ~ Tünde van Hoek

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness en meditatie? Hou je alleen niet zo van zweverige dingen?

Wat zou het fijn zijn als je hoofd een keer helemaal leeg zou zijn. Om gewoon zo, hop, een knop om te zetten die je gedachten uitzet. Die knop is er helaas niet. Maar je kunt wel op een andere manier leren omgaan met je gedachten en gevoelens, zodat ze minder grip op je krijgen. Dat kun je leren door meditatie.

In een groep van maximaal 8 mensen oefen je met mindfulness en meditatie in ’t Jagershuis op het landgoed. Daarnaast leer je ontspanningstechnieken die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Je wordt daarbij persoonlijk begeleid door. Je gaat naar huis met hernieuwde energie en een frisse blik.

Een perfecte kans om te proeven van mindfulness, of juist om een moment van rust en bezinning te creëren. Geen zweverige poespas, maar simpel en nuchter.
Wanneer?
Zondag 1 oktober van 19:00 tot 21:30 (inloop vanaf 18:45)
Dinsdag 24 oktober van 19:00 tot 21:30 (inloop vanaf 18:45)
Prijs?
€35,- p.p.
Vooraf reserveren noodzakelijk via deze link.
Meer informatie kun je vinden op https://tundevanhoek.nl/mindfulness

zaterdag 21 oktober Cirle of Song Dayretreat ~ Mariam

Zaterdag 21 oktober verzorgt Mariam een heerlijke dag, gevuld met diepe ontspanning, helende muziek, meditatie, samen zingen en innerlijke reflectie. Om even helemaal tot jezelf te komen en te reflecteren op jezelf en je leven. Het najaar vraagt ons om naar binnen te keren, om samen te komen en te verbinden. Om met elkaar te ervaren waar we nu staan in ons leven, ieder op zijn of haar weg in deze uitdagende en uitnodigende tijden.

Tijdens deze Dayretreat neemt Mariam je mee op een reis naar hartgedragen eenheidsbewustzijn. Daarbij gaan we o.a. het veld van klank betreden. Klank zingen zonder woorden brengt ons dichter bij onze essentie omdat die ‘vormloos’ is. Het staat rechtstreeks in verbinding met de ziel. Je hebt hier helemaal geen zangervaring voor nodig! Ontdek jouw stemklank en ervaar samen met anderen de helende kracht in deze verbinding.

Naast het ervaren van klanken en verdiepende meditatie zingen we ook mooie liedjes van Eva-Mariam’s album ‘Awake’ en begeleidt Frans diverse mantra’s. De dagretreat start om 10.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Een vegan/vegetarische lunch, thee en diverse snacks staan voor je klaar. Bijdrage voor deze dag is €85,- Wil je hier bij zijn? Schrijf je dan op tijd in i.v.m. de groepsgrootte via de website www.mariamagency.com.

We kijken er naar uit om je te verwelkomen in het Jagershuis!

Eva en Frans

zaterdag 11 november 2023 Je Innerlijke kracht versterken door Yoga, Ademhaling en IJS

workshop datum 11 November 2023 van 10 to 17uur.

Een dag waarop jou innerlijke kracht centraal staat. Met behulp van yoga meditatie, ademoefeningen en een ijsbad ervaar je de kracht in jezelf!

Judith & Sharon verzorgen samen deze dag waarin jij naar binnen kunt keren en de kracht van je lichaam en geest kunt ervaren. Judith verzorgt een toegankelijke hatha yogales, waarbij adem en lichaam samenvallen. Een geleide meditatie helpt je om nog meer naar binnen te keren.  Sharon, die opgeleid is door Wim Hof (The Iceman) begeleidt op professionele wijze de ademoefeningen. Krachtige ademtechnieken die sensaties in je lichaam oproepen en je systeem van binnenuit aanzetten. Het kan als intens worden ervaren, je gaat de diepte in. Je ademt verbonden, zonder pauzes tussen de in- en uitadem. Hierdoor neem je veel zuurstof op en dit zet bepaalde processen in je lichaam in werking. De adem is een natuurlijk medicijn. Het brengt meer balans in lichaam en geest, vermindert stress en verdubbelt je energie.

We sluiten de dag af met een ijsbad. Uitkijkend over het landgoed stap je met behulp van de ademtechnieken in het ijskoude water. In de meeste gevallen leidt dit tot een gevoel van euforie!

Kortom een heerlijke dag waar je in verbinding komt met je innerlijke kracht. Ga je mee?

Dinsdag 17 Oktober ~ ULRIKES FAMILIEOPSTELLING - EVENT

Dinsdag 17 Oktober 18:30-22:00 (inloop 18:30, begin 19:00)

Locatie: ‘Jagershuis’, 

Sint Michielsgestelseweg 22

5261 NH Vught

Er is plek voor 2 vraagstellers (€120,-) 

en 10 representanten (€35,-).

Durf je jouw eigen proces aan te gaan? Niet alleen als vraagsteller maar ook als representant ga je het commitment aan om je plek in het veld in te nemen. Dat brengt bij iedereen iets in beweging.

Samen met Maarten, mijn liefdespartner, gaan wij een krachtig veld neerzetten waarin ik de onderste steen boven ga halen. 

Je krijgt tools voor jezelf waarmee je direct aan de slag kunt gaan voor een gelukkiger leven. Je gaat o. a. meer rust en onvoorwaardelijke liefde ervaren in het contact met anderen, naar je naasten en vooral in je eigen liefdesrelatie (of voor een liefdesrelatie waar je naar verlangt). 

Voel je het voor jezelf of gun je iemand anders deze ervaring? Je kunt je aanmelden liefst tot 4 oktober via deze link

of kijk hier voor meer informatie.

Ik heb er weer zin in en kijk ernaar uit om met een mooie groep mensen een krachtig veld neer te zetten!

21-23 Juni 2024 De Sjamaanse Reis - Weekend Workshop

De wereld om ons heen is vol leven, vitaliteit en wijsheid. Eeuwenoude technieken zoals sjamanisme maken het mogelijk ons weer met die vitaliteit te verbinden, in onszelf en in de natuur. 

Tijdens dit weekend leer je om kracht en inspiratie te vragen voor dingen waar je in je leven tegen aanloopt, je geblokkeerd in voelt of mee worstelt.
Dat doen we door te “reizen” naar de sjamaanse beneden- en bovenwerelden. Daar ontmoet je je krachtdier en persoonlijke gidsen, of leert deze beter kennen.

Het ritme van de drum brengt je in een verruimde bewustzijnstoestand, waar je ontvankelijk bent voor de symbooltaal van de ziel. Deze methode is heel veilig, en maakt geen gebruik van bewustzijnsverruimende middelen.

Je krijgt uitleg over de achtergrond van sjamanisme, en brengt de methode meteen in praktijk, voor jezelf en anderen. Dat is een heel belangrijk aspect van werken in de sjamanistische traditie. Je hebt geen eerdere ervaring of een bepaald geloof nodig om deel te nemen.

 
Meer informatie & opgeven via: https://www.elinekieft.com/de-sjamaanse-reis
Email Eline Kieft: eline@elinekieft.com

Coachings individueel of in teamverband (met paarden als hulpmiddel) I Blissful Healing & Coaching

Coaching individueel of in teamverband (met paarden als hulpmiddel) I Blissful Healing &
Coaching
——————————————————————————————————————————–
Welkom bij Blissful Healing & Coaching
Wij faciliteren een veilige en liefdevolle plek waarbij de magie van de paarden ingezet kan worden om
helemaal tot jezelf te komen zodat jij (weer) in je kracht kan gaan staan.
Wij bieden o.a. diverse coachingstrajecten en begeleiding aan (individueel of in teamverband) waarbij
wij paarden kunnen inzetten als hulpmiddel.
Paardencoaching is meest zuivere en eerlijke manier van coachen die bestaat.

Wanneer de fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten met elkaar in balans zijn kun
je een blissful leven leiden en vreugde en geluk vinden.
Binnen de huidige maatschappij en onze manier van leven is zo’n grote disbalans ontstaan, dat veel
mensen ziek zijn of dreigen te worden. Deze disbalans is te relateren aan één of meerdere van
bovengenoemde aspecten.
Stress, burn-out klachten, vermoeidheid en andere soms onverklaarbare ziektes komen in ons optiek
voort uit een energetische disbalans in ons zelf.
Sta je open voor inzichten? Ben je vermoeid? Ervaar je stress, burn-out klachten en/of ongemak? Ben
je op zoek naar 1:1 coaching, teambuilding activiteiten of teamcoaching?
Of heb je een andere (hulp)vraag? Wat de reden ook mag zijn, wij ontvangen je graag op het
prachtige landgoed Bleijendijk.
Meer informatie over ons en onze diensten is te vinden op onze website: www.blissfulcoach.nl

Liefs, Tatjana
+31693504820

Workshop Nu-Ik * Kitty Raaijmaakers

In de workshop Nu-!k draait het om jou!
Je krijgt meer inzicht in je onderbewustzijn en je persoonlijke groei.
Ik ga met jou aan de slag met je oude gewoontes en emotionele blokkades.
Je herkent ze, je erkent ze en je ruimt ze – waar nodig – op.

In deze workshop werken we met ervaringsoefeningen. Ik geloof namelijk dat juist een ervaring raakt, binnenkomt en een deel van jou wordt.
Daarom werken we met een bordspel waarbij jij samen met anderen op zoek gaat naar antwoorden op vragen die je hebt over jezelf in jouw leven.
Je komt in contact met je innerlijke drijfveren, angsten, verlangens en belemmeringen.
Een krachtig instrument om je te laten beleven en ervaren, waardoor jouw mind & mood meer in balans komen.

Ik geef deze workshop in een groep van vier deelnemers vaak op het prachtige landgoed Bleijendijk.
Na deze groepsworkshop bied ik je de mogelijkheid om individueel je verder te ontwikkelen door o.a. videoanalyse, gericht lichaamswerk en systemisch werken.

Nieuwsgierig?

Kijk voor meer informatie en start datums van de workshops op www.nu-ik.nl
Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Keep In Touch

Kitty Raaijmaakers-PasmaKitty@nu-ik.nl
06-41464789

Workshop Leven en werken vanuit vertrouwen

Wil je beter leren omgaan met je onzekerheid, angstige gevoelens of gepieker?

 Het doel van deze training

Je krijgt handvatten om meer vertrouwen te ervaren en leert om ontspannen om te gaan met angst.

Voor wie is deze training?

+ Ben je vaak bezig de controle te houden, en heb je daar last van?
+ Ben je onzeker, twijfel je snel of weet je niet goed wat je wilt?
+ Vind je het lastig je leidinggevende, ouders of partner te zeggen wat je denkt en voelt?
+ Maak je je vaak zorgen over je gezondheid of je financiën?
+ Ben je gespannen, onrustig of pieker je veel?

Hoe ziet de training eruit?

Een inspirerende dag die in het teken staat van bewustwording, reflectie en groei. Theorie wissel ik regelmatig af met praktijkoefeningen. Die doe je alleen of samen met medecursisten. Een oefening zorgt ervoor dat niet alleen het denken wordt aangesproken, maar juist ook het ervaren en voelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • 09.30 uur – 17.00 uur
 • 1 dag
 • maximaal 8 personen
 • Inclusief heerlijke biologische lunch, koffie, thee en wat lekkers
 • Inclusief notitieblok en schrijfwaren
 • €175 incl. btw

Meer weten, recensies of inschrijven? www.alwinschoones.nl

Mvg,

Alwin Schoones

Coaching & Training 

  06-57262532

  alwin@alwinschoones.nl

  michiel de ruyterweg 150, 5262 VJ, Vught

  www.alwinschoones.nl

Reiki cursus door Marlene Spoorenberg - M-Balace

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie die zich in ons en overal om
ons heen bevindt. Via handoplegging wordt deze natuurlijk genezende energie
doorgegeven.

Reiki brengt je in het hier en nu met een kalme geest en een open hart zodat jij volledig
kan leven, voluit en bewust. Reiki is werken aan jezelf, met jezelf en anderen de
helpende hand bieden. Reiki is een middel om diepgaand te ontspannen, je gezonder te
voelen, bewuster te leven en jouw doel te bereiken.

Toepassingen van Reiki:
* Bij fysieke, psychische en emotionele klachten.
* Bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
* Ontspant en verlicht pijn.
* Geeft een heerlijke energie boost.
* Heft blokkades op en geeft rust.
* Bevordert zelfontwikkeling en bewustzijnontwikkeling.
* Helpt oude emoties te verwerken.

De Reiki 1 cursus is de start.

In 3 dagdelen leer je hoe je Reiki eenvoudig kunt toepassen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.m-balance.nl/aanbod
Neem contact op voor meer informatie: info@m-balance.nl

NLP in Drie dagen ~Team Nusa services

Je wilt effectiever communiceren en je persoonlijk ontwikkelen? Dat kan! NLP is daar een hele geschikte methodiek voor. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in je drijfveren en motivaties van je handelen. En door NLP leer je hoe communicatie écht werkt. Vanuit de NLP-technieken bereik in korte tijd een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf te halen.

Kom in je eigen kracht te staan

Neem daarom deel aan onze NLP-driedaagse! Tijdens deze drie dagen bespreken we de grondslagen en principes van NLP en gaan we ze bovenal ervaren. Met een mooie combinatie van theorie en praktijkgerichte oefeningen. We gaan aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens. Zo ontdek je hoe je NLP kunt toepassen in jouw leven en hoe dit jouw relaties met anderen kan beïnvloeden. Daarnaast leer je veel beter communiceren. Met als resultaat dat je meer in je eigen kracht zult staan.

Praktische informatie

 Wat krijg je van ons?

 • Gezonde lunches, onbeperkt gebruik van koffie, thee en fruitwater en streekproducten als snacks.
 • Een boekenpakket om je (vooraf) in je eigen tempo onder te dompelen in de magie van NLP.
 • Veel praktijkopdrachten om NLP te ontrafelen, analyseren, testen en toe te passen.
 • Ondersteuning van NLP Master gecertificeerde trainers. Zij hebben jarenlange ervaring met trainen, coachen en begeleiden.
 • Een een-op-een coachsessie van een uur om jouw persoonlijke vragen te behandelen en je proces te ondersteunen.

De workshop omvat 3 dagen. We beginnen om 10.00 uur en stoppen om 17.00 uur. Per dag is er een uur lunchpauze ingepland waarin we gezamenlijk lunchen en je even een rondje kunt lopen als je dat wenst.

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn €1.195,- (excl. BTW). Aan het einde van de drie dagen ontvang je een certificaat.

Locatie

De workshop is op de prachtige locatie van Landgoed Bleijendijk in Vught.

Meer informatie, data en aanmelden?

Kijk op onze website of mail naar hello@nusaservices.nl.

Corona-proof

Ieders veiligheid en gezondheid staat voorop. We nemen tijdens de driedaagse alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM in acht. Blijkt dit niet mogelijk, dan bieden we het programma virtueel aan.

Hartelijke groeten,

Suzanne van der Horst

Coach, opsteller, ondernemer maar vooral onderdeel van…..

Team Nusa services

Workshop schrijven in de natuur * Lia Hesemans

Laat je al schrijvend inspireren door de natuur op het prachtige Landgoed Bleijendijk in Vught. Ingrediënten voor deze dag: meditatief schrijven, wandelen in stilte, waarnemen – zomerlunch – ode aan de natuur en aan onze eigen interpretaties daarvan met tekst- en dichtvormen waarbij we een beeld toevoegen aan onze tekst. (tekenen, schilderen of collage met papier).
Informatie en aanmelding: Lia Hesemans 06 33688506
www.stroomvantaal-popup.nl   email: info@stroomvantaal.nl

Bush-craft: Ouder kind weekend; een must

Een volle zaterdag en zondag werken aan je skills mbt het zelf maken van vuur, planten herkennen voor de maaltijd,

lichtbron maken, bos observatie, puur natuur. Back to nature. Dat beleef je samen met jouw zoon of dochter.

Een unieke ervaring.  Meer info op Shift to Nature en opgeven via info@shift2nature.nl

Authentiek bakken in historisch bakhuisje

Authentiek bakken in historisch bakhuisje!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met vrienden, collega’s of familie te doen, ben je dol op
brood, houd je van bakken of zou je het liefst zelf ervaren hoe het is om brood te bakken in een
historische, houtgestookte bakoven? Naast brood is er uiteraard ook pizza, worstenbroodjes etc. te
bakken in de oven.

Op Landgoed Bleijendijk is het historische bakhuisje recent gerestaureerd en weer klaar voor het
gaar bakken van broodjes en andere baksels. Samen met Gerard Hardeman, biologische bakker uit

Wijk en Aalburg biedt Landgoed Bleijendijk de mogelijkheid om nu te leren wat biologisch bakken
inhoudt en hoe men dat deed in de vervlogen jaren in een bakhuisje!

Het programma kan er als volgt uitzien (in overleg aan te passen uiteraard);
15:u ontvangst deelnemers bij het bakhuisje op Landgoed Bleijendijk
15:30 start van het opstoken van het bakhuisje

16u voorbereiden en kneden van het deeg
17u voorbereiden en aankleding tafel/diner
18u ‘oogsten’ van de baksels en genieten van de eigen gemaakte creaties
20u afsluiting

Het programma duurt zo’n 5uur en is geschikt tot 12p.
Kosten per persoon zijn 65,- inclusief biologische ingrediënten en drankjes
Zonder drankjes zijn de kosten 50,- pp

Min. 10 personen.

Je kunt natuurlijk ook zelf bakken in het huisje. Dat is ook heel erg leuk en gaat als volgt.

Voor 150,- per dag is het bakhuisje te huur. Afhankelijk van het aantal personen zijn er tafelsets (schragentafel + 2 banken) bij te huren à 15,- per set. (10p aan 1 tafel).

Voor meer informatie, offerte of vragen, neem contact op met:

info@bleijendijk.nl

Workshop kruiden op Landgoed Bleijendijk

Wil je meer weten over het voorkomen, herkenning en de toepassingen van de kruiden op Landgoed Bleijendijk, neem dan contact op met info@bleijendijk.nl

Bleijendijk