Open dag was weer gezellig

Alle hooibalen zijn weer opgeborgen, de banken zijn weer opgestapeld, de bewegwijzeringsbordjes liggen weer rustig op zolder. Het is ineens herfst en we genieten nog na bij de kachel van de prachtige zomerse open dag, die nog maar 2 dagen geleden was.

Het ontspannen Juffrouwsweitje

Wat een gezellige dag! Alleen maar enthousiaste, vriendelijke mensen die overal wel interesse in leken te hebben en zich lieten vervoeren van de ene naar de andere locatie. Gedeputeerde Gezondheid, Energie en Landbouw Anne-Marie Spierings kwam speciaal voor het aansnijden van de krachtige Oude Bleijendijker kaas; een pittig kaasje!

 

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings en Rob Bennenbroek snijden de Oude Bleijendijker kaas aan.

De themawandelingen werden aandachtig gevolgd, er zijn heel wat maïskorrels verpopt en heel wat kinderen hebben hoog in de boom gezeten. Er werd goed waargenomen in de boomgaard om de juiste appels te vinden, het populieren grafkist-prototype in de zagerij is beklopt en bewonderd en de pizza’s uit het bakhuisje dik belegd met Bleijendijk kaas!

 

Het melkmeisje

Er is enorm gespeeld op de hooibalen bij de boerderij, de landgoedproducten vonden gretig aftrek, de paardenkar zat steeds helemaal vol en de vlotten werden zelfs door zwemmers begeleid.

Bij boshut zijn wel 80 uilenballen uitgeplozen en er werd zelfs een driekoppige muis gevonden! Het melkdiploma is bij veel kinderen in-the-pocket, dus boer Rob kan wel met zijn voetjes omhoog in het hooi gaan liggen.

Reken maar dat er actie was op het anders zo rustige landgoed en toch bleef het een ontspannen dag voor jong en ouder.

Volgend jaar weer! Voor in de agenda: 20 september 2020. Een mooie datum voor wederom een mooie dag.

      Met paard en wagen langs de landerijen van het landgoed.

De huifkar kwam tot dichtbij het bakhuisje.

Tot volgend jaar