De open dag was geweldig

Ongelooflijk, wat was het mooi weer afgelopen zondag! En wat hadden we een geluk met zó veel geïnteresseerden in de grote diversiteit aan activiteiten op Landgoed Bleijendijk!

De opening van het bakhuisje was een uniek historisch moment! Een prachtige toespraak van de voormalige eigenaresse Anneke Teulings, terwijl het bakhuisje stond te popelen om de biologische pizza’s te kunnen bakken!

Er gingen maar liefst 3 vlotten te water, vanwege de vele waterratten die graag de jungle van de Essche stroom opzochten.

De Boerderij trok enorm veel liefhebbers voor het ijs, de melk, de vleesspecialiteiten en natuurlijk de heerlijke jonge Bleijendijker. De 1e 5kg vloog de deur uit, op weg naar Amsterdam! En de 24 uurs winkel is nu echt bij het grote publiek ontdekt! Wat een gemak, zo met dat nieuwe pinsysteem.. Nooit meer openingstijden opzoeken, heerlijk!

Bij de boshut was het een wirwar van spinnenwebben en kinderen die medaillons aan het maken waren.

Op het Juffrouwsweitje was veel interesse voor de paardenworkshop, is er 6 kg maïskorrels in popcorn veranderd boven het vuurtje en werd er genoten van de heerlijkheden van de dames Tijdink & Tijdink met hun Bicnic!

Veel mensen hebben kennis gemaakt met de prachtige Oloïde, de vorm geïnspireerd op de platonische vormen, net als dat de nieuwe vorm van Bleijendijk geïnspireerd is op de voormalige vorm!

Van de imker kon iedereen horen wat het verschil is met honing uit Nederland en China en waarom wildbeheer op Landgoed Bleijendijk nodig is, kon de jager haarfijn uit de doeken doen! En er kon gespeeld, geklauterd en geknutseld worden onder begeleiding van de trekharmonica en viool.

Bij de Tuinderij konden ze bijna het aantal rondleidingen niet aan en dit jaar was ook het Jagershuis en de Koestal ‘in bedrijf’ met een aantal workshops in bewustzijnsontwikkeling.

En daartussen sjokte de haflingers rustig op en neer met de grote huifkarren aan hun tuig.

Dank aan alle bezoekers die zorgden voor een ongedwongen, gezellige sfeer en zonder de inzet van ons vrijwilligersteam en – coördinatrice Karen van Waart, was het nevernooit zó’n geslaagde dag geworden!!

Het was geweldig.

Vught.Nieuws heeft een hele mooie reportage gemaakt:
https://vught.nieuws.nl/…/fotos-open-dag-landgoed-bleijend…/