Open dag Landgoed Bleijendijk zondag 16 september as. 11 – 16u

Op zondag 16 september 2018 van 11:00 tot 16:00 uur houdt Landgoed Bleijendijk wederom de jaarlijkse open dag. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid te zien, te horen, te beleven en te proeven wat het landgoed, dat normaal niet publiek toegankelijk is, allemaal te bieden heeft. Klik hier voor de flyer van de open dag.

Vóór de restauratie

Om 12:00 uur zal het recent gerestaureerde bakhuisje officieel worden geopend door de voormalig eigenaresse van het landgoed; Anneke Teulings. De pizza’s die door de biologische bakker Gerard Hardeman uit de houtgestookte oven getoverd gaan worden, smaken vast heel goed.

Boerderij Bleijendijk zal de primeur uitbrengen van de Goudse ‘Bleijendijker’ kaas. Heerlijke jonge biologische kaas van de melk van Boerderij Bleijendijk. Tijdens de open dag is de 24 uurs boerderijwinkel ook open en kunnen mensen zich laagdrempelig inschrijven voor de eeuwige toegang tot de biologische producten. Verder zijn de vlees- en zuivelproducten van de boerderij te proeven en kan er een kijkje genomen worden in de (melk-)stallen van de boerderij.

 

Tuinderij de Guit geeft die dag rondleidingen over de tuin en uitleg over het nieuwe ‘zelfoogst’ systeem. De geitjes kunnen worden geaaid en er is informatie over de zorg voor jongeren die het bedrijf verleent. De winkel is dan ook open.

Op de centrale weide ’t Juffrouwsweitje zijn biologische hapjes en dranken te verkrijgen en zijn er weer verschillende activiteiten zoals het metaaldetectiespel en een miniworkshop ‘Zie de wereld door de ogen van een paard’ (klik hier voor meer info), kunnen jong en oud weer creatief met materialen uit de natuur bezig gaan, evenals popcorn bakken en is er informatie te vinden over de verschillende accommodaties op het landgoed. Vragen over het wildbeheer, de imkerij en kruiden kunnen die dag ook gesteld worden aan jager en imker, de kruidenvakvrouw en de prachtige oloïdes; de bij Bleijendijk passende vorm, is eveneens te verkrijgen.

 

Vanaf deze weide starten ook de rondleidingen met verschillende thema’s als groenbeheer, achtergrond landgoed, boomsprookjes en natuur.

Hou het krijtbord op het veld in de gaten voor de verschillende vertrektijden!

Om 13:00, 14:30 en 15:15u starten de volgende instapworkshops in de workshopruimten het Jagershuis en in de Koestal (alleen binnendoor over het landgoed te bereiken die dag)..

Jagershuis :
13:00 -14:15u  Foundation For Higher learning omschrijving volgt nog

14:30 – 16u Mark van de Leur en Uma; Yogaconcert & Groepshealing in het thema ‘Licht in Bleijendijk’ (max 12 p per sessie) Klik hier voor meer info
let op! bij deze sessie is aanmelding gewenst! markvandeleur@icloud.com

Koestal
13:00-14:15u Désirée de Vries; Yoga sessie. Klik hier voor meer informatie

14:30 – 15:10u  Martijn Bekkers; Klik hier voor de omschrijving van de sessie
15:15- 16u         Martijn Bekkers; Klik hier voor de omschrijving van de sessie

Stichting Natuureducatie Bleijendijk is weer actief in de boshut voor de kleintjes, waar medaillons gemaakt kunnen worden en spinnenwebben geknutseld. Uiteraard zijn de vrijwilligers er om vragen over het natuuronderwijs en de prachtige programma’s die er per seizoen weer worden voorbereid te beantwoorden. Onderdeel van het team worden kan uiteraard ook.

Verder kan er de hele dag vlot gevaren worden op de Essche stroom en de huifkarren rijden over het hele landgoed om iedereen alles te kunnen laten zien. Men kan te voet, met de fiets of met de huifkar (zonder hond) over het landgoed gaan, parkeren is buiten het landgoed langs de Oude baan. De 1e, 2e, en 3e ingang langs de Oude baan zijn open.

Entree is 2 euro voor volwassenen, kinderen zijn gratis. Neem ajb geen honden mee!

Pinnen kan, graag zelfs!