Nieuwe producten boerderijwinkel: Zuivel en lokaal bier
Zuivel: Kefir, kwark en yoghurt
Kefir, yoghurt en kwark
Kefir € 3,55 (1 liter)
Yoghurt € 3,49 (1 liter)
Kwark € 4,49 (500 gram
Achtergrondinformatie Rauw Power producten: Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. De lichtzure, smaakvolle drank van Rauw Power wordt gemaakt van rauwe melk afkomstig van Boerderij Het Hengelman in De Lutte. Hun koeien lopen het hele weideseizoen buiten. Kefir is van origine gemaakt met het ‘kefirplantje’, een kolonie van honderden soorten melkzuurbacteriën en gisten. Een friszure drank, met gisten die koolzuur produceren en een aantal vitaminen die de bacteriën helpen groeien. De bacteriën produceren ook verschiedene vitaminen (zoals B12 en K2) en tryptofaan (een voorloper van serotonine, bekend als een gelukshormoon).
Rauw, niet-gehomogeniseerde melk heeft voordelen ten opzichte van bewerkte melk. Homogeniseren verhoogt de allergeniciteit van melkeiwit. Pasteurisatie vernietigt enzymen die helpen bij de vertering. Een voorbeeld is lactase, dit breekt lactose (melksuiker) af. De micro-organismen verteren ook een deel van de in melk aanwezige voedingsstoffen, zoals lactose en melkeiwitten. Dit maakt de drank soms zelfs geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Personen met een koemelkallergie kunnen bijna altijd onze rauwe gefermenteerde zuivel verdragen. Omdat RauwPower yoghurt niet verhit is, is deze iets dunner dan u gewend bent. De smaak is mild en romig en heeft een zacht geurig yoghurtaroma. Alle gezonde eigenschappen van rauwe melk zijn in deze yoghurt behouden. De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius.
Voor de echte fijnproever is er nu RauwPower volle kwark. Deze kwark wordt gemaakt van rauwe melk, waarin alle hittegevoelige enzymen en natuurlijk aanwezige bacteriën intact blijven. Deze dragen bij aan de rijke smaak. De volle melk fermenteert minimaal 20 uur. Het lebstremsel zorgt ervoor dat de kwark na fermentatie beter kan uitlekken en er wordt geen melkpoeder toegevoegd, wat zorgt voor een extra romige smaak.
Met de verkoop van de producten van Rouw Power hopen we te bezien of er genoeg animo voor is en of het de moeite loont om in de toekomst van onze melk deze producten te laten maken.
Kairos bier: Forest Blond en Trippel B
Graag geven we wat meer informatie m.b.t. Brouwerij Kairos:
Bij Brouwerij Kairos brouwen we 100% duurzaam bier, van gerst tot glas. Wij vinden dat het moment daar is om meer te geven dan te nemen van de maatschappij en natuur. En dat noemen we: netto positief. De nieuwe norm waarmee wij de gehele bierketen willen activeren om samen met ons een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en het klimaat.
Ons bier wordt gebrouwen met enkel lokale en biologische ingrediënten. Met als resultaat goed en lekker bier, geschikt voor ieder moment.
Proost mee met onze missie om netto positief de norm te maken binnen de gehele bierketen.
Forest Blond
Onze frisse Forest Blond is een ode aan het bos. Het bos is een plek vol leven. Er groeit en bloeit van alles. Bovendien is het een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Daarom planten wij voor elke 100 liter gebrouwen bier een boom via Trees for All. De smaak van het bos willen wij terug laten komen in de smaak. Vandaar dat wij o.a. brouwen met kruidige dennen.
Smaakbeleving: Waan jezelf met de Forest Blond in het bos door het frisse en licht fruitige karakter welke lichte tonen van dennen en citrus bevat.
Tripel B
Onze stevige Tripel B staat voor Bestuivers, Bloemen en Biodiversiteit. Dit verklaart daarom de naam. Het natuurlijke proces van de bestuiving van bloemen, fruit en kruiden is onder andere afhankelijk van bijen, vlinders en zweefvliegen. Zonder deze insecten hebben we nauwelijks voedsel (en dus ook geen bier). Dit is de reden waarom we een samenwerking zijn aangegaan met De Bijenstichting. Op deze manier willen wij graag ons inzetten om de biodiversiteit te stimuleren. In de Tripel B willen wij de smaak van biodiversiteit graag laten proeven. Dit doen wij door niet enkel bloemige hop te gebruiken, maar ook de vlierbloesem erin te verwerken.
Smaakbeleving: Ervaar met de Tripel B de kracht van biodiversiteit. Proef de rijke en complexe smaak van de natuur, welke tonen van vlierbloesem, kruiden en lichte fruitigheid bevatten.