• Samenwerken en stage

Samenwerking met het Landgoed

Boerderij Bleijendijk is een onderdeel van Landgoed Bleijendijk. Daar zijn wij trots op! Juist de verbinding met de andere bewoners en bedrijven op het landgoed, zorgen voor een fijne leefomgeving en zorgen voor een prachtige meerwaarde op onze boerderij. De imker en de jager zorgen bijvoorbeeld allebei op een heel andere manier voor een waardevolle bijdrage aan de boerderij. Het natuuronderwijs bezoekt samen met de nieuwsgierige kinderen regelmatig de boerderij en samen met de vrijwilligers voeren we vaak klussen uit op de percelen voor onze koeien. Wij geloven er in dat de kernwaarden van ons landgoed er voor zorgen dat alle producten die het landgoed voortbrengt van hoge kwaliteit zijn.

Stage lopen op onze boerderij

Sinds 2016 zijn wij een erkend leerbedrijf via Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij erkennen en begeleiden leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Door deze erkenning is ons bedrijf zichtbaar op www.stagemarkt.nl.

Wij hebben de afgelopen jaren al een brede variatie aan stagiaires bij ons op de boerderij gehad. Van 16 tot 52 jaar en vanuit diverse opleidingen: ROC / HAS/MAS/Warmonderhof. Leuk om te merken dat de meeste stagiaires verbonden blijven met de boerderij. Als buurman in het opzetten van een voedselbos of als zeer waardevolle zaterdaghulp op de boerderij.

De werkzaamheden op de boerderij variëren enorm, dus ook als stagiaire ziet je dag er altijd anders uit. In alle eerlijkheid: het melken van de koeien vormt natuurlijk altijd de start en de afsluiting van de dag op de boerderij. Een greep uit de verdere werkzaamheden: voeren van de melkkoeien en het jongvee, verzetten van koeien, instrooien van de boxen, onderhouden van percelen, meelopen met diverse studiedagen, werken met onze honden, maaien en bloten van percelen en eventueel ook mest rijden. De werkzaamheden verschillen natuurlijk per seizoen, als de dagen langer worden zijn al onze koeien zo veel mogelijk buiten, maar in de winter staan ze binnen en moeten ze vaker gevoerd worden.

Tijden en werkzaamheden (wel of niet mee melken bijvoorbeeld) bepalen we altijd samen. Flexibiliteit is geen probleem.

Heb je interesse of gewoon een vraag dan kun je een mailtje sturen naar boerderij@bleijendijk.nl of neem contact op

Samenwerken met ons

Wil je graag meer weten over onze boerderij of heb je ideeën over een mooie samenwerking? Neem contact met ons op.

Bleijendijk