• Over ons

Over ons

Boerderij Bleijendijk is de biologische melkveehouderij op Landgoed Bleijendijk die met een kudde van zo’n 60 biologische melkkoeien vol enthousiasme wordt gerund door Rob Bennenbroek en Marjolein van Mullekom. Marjolein: “Wij geloven in eerlijke producten die
met aandacht voor dier en natuur gemaakt worden en die dicht bij huis verkocht worden.”

Sinds april 2015 boeren wij hier samen op Landgoed Bleijendijk. Ondertussen hebben wij gezelschap gekregen van onze twee dochters Saar (2016) en Nore (2017): twee kleine meiden, die heel veel op laarzen rond sjouwen. Samen met ons gezin hebben wij een heerlijk thuis hier op Boerderij Bleijendijk. Hier leven wij samen met 115 Montbéliarde runderen, onze twee behulpzame Working Kelpies Amy en Ivy, vijf kippen en twee katten.

Van multimediadesigner naar koeienboer…

Rob had tot april 2015 een baan als mediadesigner. Hij merkte dat hij niet gelukkig werd tussen vier muren en met een beeldscherm voor zijn neus. Waar hij wel gelukkig van werd, waren de weekenden van Rob bij vrienden in Duitsland. Hier hielp hij op hun boerderij en kwam steeds ontzettend energiek terug. Hij besloot om daar actie op te
ondernemen. Zo begon hij aan zijn opleiding aan de Warmonderhof; een instituut voor biologische en biologisch dynamische landbouw in Dronten.
Rob bleek multi inzetbaar tijdens zijn opleiding: hij werkte drie dagen per week als mediadesigner, ging regelmatig naar Dronten en liep ook nog stage!

En toen…? Een boerderij komt niet uit de lucht vallen. Of wel? Direct na het afstuderen, werden we via via in contact gebracht met Herma en Karst en hun prachtige plannen voor Landgoed Bleijendijk. We hadden direct een klik en onze ambities en dromen pasten bij de visie van het Landgoed. Binnen negen maanden was dan ook alles geregeld. Op zondag verhuisden we vanuit Deurne naar Vught. De volgende dag hebben we de kudde koeien opgehaald in Gelderland. En zo stonden daar in april 2015, tijdens het begin van de lente, onze prachtige Montbéliarde koeien hier op de boerderij.

Een boerderij komt dus zeker niet uit de lucht vallen. Maar hij kan wel in een razend tempo veranderen van een droom naar de werkelijkheid.
Rob maakt ontelbaar veel man-uren op de boerderij. Marjolein trekt naast haar baan in de jeugdzorg ook nog regelmatig de laarzen aan voor een rondje boerderij. De kippen zijn van de drie dames: Marjolein, Saar en Nore.
In vier jaar tijd hebben we onze boerderij uitgebouwd tot een mooi bedrijf met een prachtige kudde koeien. Het runnen van melkveebedrijf was natuurlijk een nieuwe uitdaging voor ons. We konden niet ‘even oefenen’.
Achterstallig onderhoud en bijzondere omstandigheden maakten dit avontuur heel erg echt. Hoe we dit gedaan hebben? Hard werken, blijven geloven in de kracht van het Landgoed en de natuur en met de hulp van onze lieve familie, vrienden en Bleijendijk buren.

Stap voor stap

Wij geloven in eerlijke producten die met aandacht voor dier en natuur gemaakt worden  en die dicht bij huis verkocht worden. Vanuit dat perspectief maken wij dagelijks keuzes voor ons bedrijf.

Ons bedrijf staat nooit stil, we zijn continue in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we al mooie mijlpalen bereikt. Het belangrijkste: een prachtige en gezonde biologische kudde koeien. Sinds 2017 blijft een deel van onze eigen stieren (die ‘geost’ worden) op de boerderij voor de vleesverkoop en laten we de kalfjes die hier op de boerderij blijven ongeveer 70 dagen meelopen in de kudde bij hun moeder.

Om ook anderen kennis te laten maken met onze mooie koeien en de heerlijke producten, hebben we ook een hele mooie Boerderijwinkel. Deze winkel is 24/7 geopend en staat vol heerlijke producten van onze boerderij en de rest van het Landgoed. Sinds mei 2018 zijn wij ook trotse verkopers van onze eigen kaas, verkrijgbaar in jong, belegen en oud.

Op dit moment werkt Rob naar een voorjaars afkalvende kudde toe. Dat wil zeggen dat de kalfjes allemaal net voor de lente geboren worden, zodat iedereen mee naar buiten kan als het weer het toelaat. Zo kunnen alle koeien zelf het lekkerste gras eten, daar meteen veel melk van maken voor de kalfjes en voor ons.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen op de boerderij? Volg ons dan op Instagram & Facebook

Bleijendijk