• Boerderijwinkel 24/7 zelfservice

Boerderijwinkel Bleijendijk – 24/7 zelfservice

Op het erf van Boerderij Bleijendijk (Bleijendijk 7) bevindt zich de 24/7 boerderijwinkel. In deze winkel liggen de biologische producten die afkomst zijn van het landgoed, biologische producten van producten uit de buurt, aangevuld met enkele biologische “droogwaren” die niet afkomstig zijn van het Landgoed.

Het is uiteraard een unieke plek om super direct van het landgoed heerlijke biologische producten te kunnen kopen, maar het is ook uniek omdat het een verkoopplatform is dat als Stichting Boerderijwinkel Bleijendijk door het leven gaat, waar meerdere verkopers hun biologische producten kunnen verkopen, tegen een kleine marge (@5%) voor het winkeltje zelf (schoonmaak, software, energie). De rest gaat dus naar de producent!! Dus niks, lange strijkstok! Gewoon zoals het hoort.

Hoe onze winkel werkt, vind je in onze uitleg.

Landgoedproducten

Het assortiment biologische landgoedproducten, geproduceerd volgens de Bleijendijk kernwaarden bestaat uit:

Biologisch rundvlees

Biologische zuivel

Biologisch appel- perensap

Honing

Bekijk hier ons volledig assortiment Landgoedproducten

Biologische producten van producenten uit de buurt

Biologisch brood

Biologisch kippenvlees

Boerderij Bleijendijk Vlees

Biologisch vlees

Onze kudde bestaat uit het sterke Franse dubbeldoel ras Montbéliarde koeien die bijna altijd buiten lopen. Het zijn grote stevige koeien, die heerlijke melk geven, maar ook goed vlees van hoge kwaliteit leveren!

Biologische slagerij van Ginhoven

In de biologische slagerij van Ginhoven te Tilburg, bereiden ze op ambachtelijke wijze eerlijke producten. Onze koeien blijven tot aan de eindverpakking traceerbaar, wat we bij onze hoog kwalitatieve biologische korte keten nastreven. In de eigen worstmakerij wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen zoals smaakversterkers en E-nummers.

Ossenvlees

Een deel van de stierkalveren blijven op de boerderij en worden groot gebracht als os. Een os is veel rustiger dan een stier, waardoor beweiding veiliger wordt. Een os groeit ook langzamer. De trage groei in combinatie met het heerlijk kruidenrijke gras en alle ruimte op het landgoed, zorgt ervoor dat het goed gemarmerde vlees van zeer hoge kwaliteit veel malser is dan stierenvlees.

Assortiment

Formaat van verpakking en voorkeur specifieke koedelen kan op maat geleverd worden door nauwe samenwerking met onze slager.

Boerderij Bleijendijk Zuivel

Biologische kaas zonder smaakversterkers, E-nrs en / of kleurstoffen

De biologische kaas is gemaakt met vegetarisch stremsel en zonder E-nrs, smaakversterkers en / of kleurstoffen. De biologische melk van Boerderij Bleijendijk wordt verkaasd bij Biokaas Kinderdijk, prijswinnend kaasmaker bij op de World Cheese Awards 2018.

De kazen worden standaard gemaakt in ronde 5 kg kazen. Voor de consumentenverkoop laten we de hele kazen versnijden in 0,5 kg stukken en daarna vacuüm verpakken. Na vacumeren is de kaas 3 maanden houdbaar.

Natuurlijke rijping
Onze kazen krijgen de tijd om te rijpen. Ze liggen gewoon te wachten tot ze perfect op smaak zijn, dat is alles.

Ambachtelijk ijs van onze biologische melk

Roomijs van biologische melk van Boerderij Bleijendijk, door de Vughtse ijsboerderij tot heerlijk roomijs verwerkt

Bleijendijk Appel-perensap

Puur appel- en perensap, geen toevoegingen


Hoog-kwalitatieve sappen uit eigen boomgaard 
De biologische appels en peren in het pure sap van Landgoed Bleijendijk, zijn afkomstig uit de boomgaard; centraal gelegen op het landgoed. De bomen in deze gaard zijn veelal zo’n 20 jaar geleden geplant in de organische vorm van de nerven van een blad.

Samenstelling van de sappen
Het appelsap is gemaakt van onze mooiste appels; ong. 50 % Goudreinette, 25 % Notarisappel en 25% Brabantse
Bellefleur, Gravesteiner en Topaz.

Het appel-perensap is gemaakt van onze beste appels en peren; 1/3e peren (oa. Zwijndrechtse wijnpeer), 1/3e Goudreinette en 1/3e diverse rassen, zoals Sterappel, Engels en Brabantse Bellefleur.

Honing

Zeer geliefd bij mensen met een allergie

Imkerij Bleijendijk is de Imkerij op Landgoed Bleijendijk, onder wiens zorg op dit moment 60 honing-bijenvolken verblijven. Deze bijenvolken leveren op allerhande manieren een bijdrage aan de natuur en biodiversiteit op Bleijendijk.
De imkerij heeft een biologische certificering in voorbereiding en voldoet op bijna alle punten aan de eisen hiervoor. Bij deze biologische certificering staat dierenwelzijn, traceerbaarheid en duurzaamheid centraal. De honing wordt rechtstreeks na het koud slingeren gebotteld; puur natuur, rechtstreeks uit de door de bijen gebouwde honingraten zonder bewerking achteraf.

Als beste uit de test
De eerste 85 potjes Bleijendijk-honing kwamen in 2017 in een smaaktest met 16 biologische honingmerken als beste uit de test!

Er wordt spaarzaam honing geoogst, waardoor de nectarsmaken en restanten van pollen van mei t/m september vertegenwoordigd zijn in de zomerhoning.

Onderstaande soorten zijn beschikbaar:
* boshoning
* lindehoning
* zomerhoning
* lentehoning

Biologisch Brood

van Gerard en Suus

Gerard en Suus, oftewel Bakkerij Hardeman, een begrip in Wijk en Aalburg en ver daar buiten. Biologisch & fairtrade. Dit is zo’n samenwerking waar we heel blij van worden. Prachtig bedrijf, met ambachtelijke en eerlijke producten en hele fijne mensen. Zij verkopen ons vlees en kaas in de bakkerij, want stiekem hebben ze ook een kleine supermarkt bij de bakkerij en wij verkopen brood van hen in onze Boerderijwinkel. In onze vriezer liggen verschillende broden die u thuis af mag bakken. Ruikt en smaakt lekker hoor! In ons assortiment zitten verschillende broden: desem gebuild tarwe, desem volkoren tarwe, gist spelt volkoren, gist volkoren tarwe en Aalburgse Mik in verschillende varianten.

Als het weer buiten guurder wordt en de dagen korter, maakt Gerard ook lekker pittige worstenbroodjes voor in de winkel. Uiteraard van ons eigen gehakt. Van onze melk tovert Gerard trouwens ook nog de lekkertste tompoucen, maar daarvoor moet u toch echt richting Wijk en Aalburg.

Meer informatie?
www.gerardensuus.nl

Biologische kip

Nog niet onze eigen kippen, maar…

Het allerliefste hadden we al lang een toom kippen in eigen beheer gehad op onze boerderij, maar het blijft tot nu toe bij een paar kippen om te knuffelen (Apollo is Saar haar lievelingskip, mooie naam toch?) en voor de eitjes. Gaat ooit nog komen hoor, die kippen!

Voor nu verkopen we de Kemper Landhoen, een biologische kip die maximale score van 3 Beter Leven sterren krijgt. De Kemper Landhoed krijgt royaal de tijd om in alle rust op te groeien. Dit komt de stevige beet en smaak ten goede! In ons assortiment vindt u kipfilet, kippendij, kippenbout, hele kippen en soepkippen. We kopen de producten in bij Slagerij van Ginhoven in Tilburg, daar worden ook onze koeien verwerkt.

Meer informatie?

Kemperkip.com en vanginhoven.nu

Werking en toegang tot de 24/7 winkel

Om 24/7 toegang te krijgen tot deze winkel, is een éénmalige aanmelding noodzakelijk bij boer Rob. Hij legt dan het pinsysteem even uit, dat zich in de winkel bevindt. Van hem krijgt u dan een elektronische sleutel waarmee u voortaan zelf kunt gaan winkelen en altijd het hoog kwalitatieve vlees op voorraad heeft! En u wordt als klant van de winkel als eerste op de hoogte gebracht van leuke rondleidingen, en activiteiten op het landgoed en de boerderij!

Hoe werkt het?

Door middel van een unieke chipsleutel, verkrijg je 24/7 toegang tot onze boerderijwinkel. Eenmaal binnen kies je de producten die je wilt, scant je klantenpas en daarna alle artikelen bij het kassasysteem. Je betaalt direct per pin. De kassabon kun je via email ontvangen.

Mocht het systeem een keer niet werken, laat dan een berichtje achter in het schriftje en willen we u verzoeken het bedrag te storten op de rekening van de winkel:

NL59TRIO0320104893 tnv Stichting Boerderijwinkel Bleijendijk

Wil je klant bij ons worden?
Mail naar boerderijwinkel@bleijendijk.nl of bel boer Rob 06-53559499 voor een afspraak. We laten je de werking zien en krijg een korte uitleg. Je geeft ons je contactgegevens en je krijgt een klantenpas en een chipsleutel (€20,- borg).

Bleijendijk