• Boerderijwinkel 24/7 zelfservice

Boerderijwinkel Bleijendijk – 24/7 zelfservice

Op het erf van Boerderij Bleijendijk (Bleijendijk 7) bevindt zich de 24/7 boerderijwinkel. In deze winkel liggen de biologische producten die afkomst zijn van het landgoed, aangevuld met enkele biologische “droogwaren” die niet afkomstig zijn van het Landgoed.
Hoe onze winkel werkt, vind je in onze uitleg.

Het assortiment biologische landgoedproducten, geproduceerd volgens de Bleijendijk kernwaarden bestaat uit:

Biologische rundvlees

Biologische zuivel

Biologisch appel- perensap

Honing

Bekijk hier ons volledig assortiment Landgoedproducten

Boerderij Bleijendijk Vlees

Biologisch vlees

Onze kudde bestaat uit het sterke Franse dubbeldoel ras Montbéliarde koeien die bijna altijd buiten lopen. Het zijn grote stevige koeien, die heerlijke melk geven, maar ook goed vlees van hoge kwaliteit leveren!

Biologische slagerij van Ginhoven

In de biologische slagerij van Ginhoven te Tilburg, bereiden ze op ambachtelijke wijze eerlijke producten. Onze koeien blijven tot aan de eindverpakking traceerbaar, wat we bij onze hoog kwalitatieve biologische korte keten nastreven. In de eigen worstmakerij wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen zoals smaakversterkers en E-nummers.

Ossenvlees

Een deel van de stierkalveren blijven op de boerderij en worden groot gebracht als os. Een os is veel rustiger dan een stier, waardoor beweiding veiliger wordt. Een os groeit ook langzamer. De trage groei in combinatie met het heerlijk kruidenrijke gras en alle ruimte op het landgoed, zorgt ervoor dat het goed gemarmerde vlees van zeer hoge kwaliteit veel malser is dan stierenvlees.

Assortiment

Formaat van verpakking en voorkeur specifieke koedelen kan op maat geleverd worden door nauwe samenwerking met onze slager.

Boerderij Bleijendijk Zuivel

Biologische kaas zonder smaakversterkers, E-nrs en / of kleurstoffen

De biologische kaas is gemaakt met vegetarisch stremsel en zonder E-nrs, smaakversterkers en / of kleurstoffen. De biologische melk van Boerderij Bleijendijk wordt verkaasd bij Biokaas Kinderdijk, prijswinnend kaasmaker bij op de World Cheese Awards 2018.

De kazen worden standaard gemaakt in ronde 5 kg kazen. Voor de consumentenverkoop laten we de hele kazen versnijden in 0,5 kg stukken en daarna vacuüm verpakken. Na vacumeren is de kaas 3 maanden houdbaar.

Natuurlijke rijping
Onze kazen krijgen de tijd om te rijpen. Ze liggen gewoon te wachten tot ze perfect op smaak zijn, dat is alles.

Ambachtelijk ijs van onze biologische melk

Roomijs van biologische melk van Boerderij Bleijendijk, door de Vughtse ijsboerderij tot heerlijk roomijs verwerkt

Bleijendijk Appel-perensap

Puur appel- en perensap, geen toevoegingen


Hoog-kwalitatieve sappen uit eigen boomgaard 
De biologische appels en peren in het pure sap van Landgoed Bleijendijk, zijn afkomstig uit de boomgaard; centraal gelegen op het landgoed. De bomen in deze gaard zijn veelal zo’n 20 jaar geleden geplant in de organische vorm van de nerven van een blad.

Samenstelling van de sappen
Het appelsap is gemaakt van onze mooiste appels; ong. 50 % Goudreinette, 25 % Notarisappel en 25% Brabantse
Bellefleur, Gravesteiner en Topaz.

Het appel-perensap is gemaakt van onze beste appels en peren; 1/3e peren (oa. Zwijndrechtse wijnpeer), 1/3e Goudreinette en 1/3e diverse rassen, zoals Sterappel, Engels en Brabantse Bellefleur.

Honing

Zeer geliefd bij mensen met een allergie

Imkerij Bleijendijk is de Imkerij op Landgoed Bleijendijk, onder wiens zorg op dit moment 60 honing-bijenvolken verblijven. Deze bijenvolken leveren op allerhande manieren een bijdrage aan de natuur en biodiversiteit op Bleijendijk.
De imkerij heeft een biologische certificering in voorbereiding en voldoet op bijna alle punten aan de eisen hiervoor. Bij deze biologische certificering staat dierenwelzijn, traceerbaarheid en duurzaamheid centraal. De honing wordt rechtstreeks na het koud slingeren gebotteld; puur natuur, rechtstreeks uit de door de bijen gebouwde honingraten zonder bewerking achteraf.

Als beste uit de test
De eerste 85 potjes Bleijendijk-honing kwamen in 2017 in een smaaktest met 16 biologische honingmerken als beste uit de test!

Er wordt spaarzaam honing geoogst, waardoor de nectarsmaken en restanten van pollen van mei t/m september vertegenwoordigd zijn in de zomerhoning.

Onderstaande soorten zijn beschikbaar:
* boshoning
* lindehoning
* zomerhoning
* lentehoning

Blok 1

Tekst


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id lacus eu nulla gravida congue vitae ut nibh. Nullam gravida sem quis nulla viverra molestie. Sed pharetra vitae odio vel aliquam. Proin sapien quam, bibendum sed varius vel, sollicitudin ut velit. Ut libero dolor, lacinia nec aliquet vel, suscipit et erat. Vestibulum dapibus feugiat eros, et scelerisque purus sagittis a. Donec tristique massa nibh, quis placerat purus vehicula quis.

Blok 2

Tekst


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id lacus eu nulla gravida congue vitae ut nibh. Nullam gravida sem quis nulla viverra molestie. Sed pharetra vitae odio vel aliquam. Proin sapien quam, bibendum sed varius vel, sollicitudin ut velit. Ut libero dolor, lacinia nec aliquet vel, suscipit et erat. Vestibulum dapibus feugiat eros, et scelerisque purus sagittis a. Donec tristique massa nibh, quis placerat purus vehicula quis.

Werking en toegang tot de 24/7 winkel

Om 24/7 toegang te krijgen tot deze winkel, is een éénmalige aanmelding noodzakelijk bij boer Rob. Hij legt dan het pinsysteem even uit, dat zich in de winkel bevindt. Van hem krijgt u dan een elektronische sleutel waarmee u voortaan zelf kunt gaan winkelen en altijd het hoog kwalitatieve vlees op voorraad heeft! En u wordt als klant van de winkel als eerste op de hoogte gebracht van leuke rondleidingen, en activiteiten op het landgoed en de boerderij!

Hoe werkt het?

Door middel van een unieke chipsleutel, verkrijg je 24/7 toegang tot onze boerderijwinkel. Eenmaal binnen kies je de producten die je wilt, scant je klantenpas en daarna alle artikelen bij het kassasysteem. Je betaalt direct per pin. De kassabon kun je via email ontvangen.

Wil je klant bij ons worden?
Mail naar boerderijwinkel@bleijendijk.nl of bel boer Rob 06-53559499 voor een afspraak. We laten je de werking zien en krijg een korte uitleg. Je geeft ons je contactgegevens en je krijgt een klantenpas en een chipsleutel (€20,- borg).

Bleijendijk