Crowdfunding voor het Carnaval der Bedreigde dieren ~ een unieke ervaring in het bos van Bleijendijk

Sophie de Rijk

Geef bedreigde dieren een podium!

Deze zomer vindt een unieke locatievoorstelling plaats in vier natuurgebieden in Nederland (website carnavalderbedreigdedieren). Dat wil zeggen: als jullie meehelpen dat mogelijk te maken. Met het Carnaval der Bedreigde Dieren willen vier bevlogen musici, op een originele en positieve manier aandacht vragen voor klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Daarom hebben ze samen met een aantal bekende dichters, waaronder Hans Dorrestijn, Ingmar Heytze en Judith Herzberg, muzikale en poëtische odes aan bedreigde diersoorten geschreven. Al wandelend door de natuur krijgt het publiek op verrassende plekken deze nieuwe composities en gedichten te horen onder andere op 4 en 5 september 2021 Landgoed Bleijendijk in Vught.

Mede dankzij bijdragen van culturele fondsen zijn de musici al een eind op weg met de financiële realisatie van de tournee. Daar zijn ze heel blij mee. Maar om echt van start te kunnen gaan, is meer nodig. Daarom zijn ze een crowdfundingcampagne gestart op Voordekunst. Voor elke €750 die ze aan donaties binnen krijgen, kunnen de musici een diersoort in de spotlights zetten.

Helpen jullie mee bedreigde dieren een podium te geven? De crowdfundingcampagne vind je op: https://www.voordekunst.nl/projecten/12082-carnaval-der-bedreigde-dieren-1

Alvast ontzettend bedankt!

Namens de Musici:

Hilke Bressers (zakelijk leider, zang)
Sophie de Rijk (artistiek leider, viool)
Thomas van Geelen (cello)
Beate Loonstra (harp)

Initiatiefnemers Sophie de Rijk en Hilke Bresser (foto: Willemijn van Harskamp)