• Toegang tot Bleijendijk

Toegang tot Bleijendijk

Let op de verschillende adressen: 
Locaties Jagershuis, Koestal, ’t Sluisje, ’t Puntje en De Hooiberg;
adres en route: St.Michielsgestelseweg 22 Vught
Locaties Charlotte-Elisabeth hoeve en bijgebouw; adres en route: Bleijendijk 1, Vught

Landgoed Bleijendijk is een particulier landgoed waarvan het deel dat ten westen ligt van de Essche stroom niet vrij toegankelijk. Dit staat bij alle ingangen van het landgoed duidelijk aangegeven.

Dat klinkt wellicht wat onvriendelijk, maar de reden hiervoor is dat we graag de privacy, rust en stilte willen bewaken die zo gewaardeerd wordt door wij, mensen, in het bijzonder de mensen die op Landgoed Bleijendijk een workshop, training of cursus geven mbt bewustzijnsontwikkeling al of niet in relatie tot de natuur van Bleijendijk, maar zeker ook het wild, waarvoor Bleijendijk een veilige haven is. We vragen u dan ook om dit te respecteren en niet alsnog op eigen houtje te gaan wandelen of fietsen in het gebied.

Wandelen of fietsen over het landgoed is slechts toegestaan nadat hiervoor via info@bleijendijk.nl afstemming over is geweest.

De wandelaars/fietsers wordt dan de keuze voorgelegd om:

– Op een ander moment nogmaals terug te komen om mee te werken op een vrijwilligersdag waarna een wandeling over het landgoed wordt gemaakt.
– In overleg een datum te prikken waarop met een door hem/haar/hen zelf samengestelde groep een klus wordt geklaard op het landgoed (snoeien/zagen/ hakken/bruggetjes/bankjes of hekjes bouwen).
– In overleg een datum voor een wandeling al of niet met gids te prikken en een financiële bijdrage van vrijwillige hoogte te doneren aan het landgoed voor het onderhoud van de prachtige natuur.

Mensen die één van de accommodaties huren, hebben tijdens het verblijf vrij toegang tot de wandelroutes en zwerfpaden op het landgoed.

Het gedeelte ten oosten van de Essche stroom is wel vrij toegankelijk. Op de luchtfoto hiernaast de lichtgroene lijn waar een laarzenpad langs de Essche stroom meandert. Hiervoor is geen toestemming nodig.

Bleijendijk