Workshops en retraites

Bewustzijnsontwikkeling

Hieronder staan de workshops, cursussen, lezingen en weekenden die door het jaar heen plaatsvinden op Landgoed Bleijendijk, gericht op innerlijke scholing en bewustzijnsontwikkeling.

Neem contact op met de trainer van de workshop die je interesseert, wellicht dat er nog plek is om aan één of meerdere ervan deel te nemen.

Als je ook graag een workshop zou organiseren in het thema ‘bewustzijnsontwikkeling’, kijk dan bij onze verschillende locaties welke que grootte of sfeer het beste past bij wat je aan wil bieden en stuur dan een mailtje naar verhuur@bleijendijk.nl

Catering - Biologisch en lokaal

Kijk je uit naar het organiseren van een inspirerende dag, bijeenkomst of weekendretraite op Landgoed Bleijendijk, maar zie je een beetje op tegen de verzorging van de maaltijd(en) voor deelnemers met mogelijk allergieën, diëten of andere specifieke wensen?

Laat ons dan het goddelijke ontbijt, de lunch, de BBQ, borrel of 3 gangen diner verzorgen! *

* Pas op: onder voorbehoud van beschikbaarheid, dus graag eerst contact opnemen

Niets is te gek en alles is biologisch en zoveel mogelijk van het landgoed zelf (boerderij, imkerij, boomgaard).

Standaard worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden (zelfservice), maar wil je volledig ontzorgd de dag doorbrengen en een personeelslid jullie de hele dag of tijdens een diner/BBQ voorzien van drankjes en hapjes, is dat ook mogelijk.
Geef gerust aan bij de boeking.

Prijzen zijn hier te vinden

Jaarrond: Mindfulness training - Gijs Tecklenburg

Gijs Tecklenburg biedt sinds 2006 een heel scala aan meditatie trainingen, zoals de mindfulness training, Open Focus training en vervolg- en verdiepings trainingen zoals de compassietraining, ACT, Interpersonal Mindfulness, Open focus & Mindfulness, Jaartrainingen, weekend- en week retraites en diverse eendaagse workshops. Voor professionals verzorg ik de Open Focus trainers opleiding en nascholing en supervisie voor mindfulness trainers.

In de loop van de jaren hebben de trainingen steeds meer aan helderheid, eenvoud en effectiviteit gewonnen. Ik heb geleerd waar de struikelblokken liggen en hoe ik je op een gemakkelijke manier verder op weg kan helpen. Je mag een nuchtere, persoonlijke en goed onderbouwde benadering verwachten van een ervaren trainer.

Ontspannen, loslaten en openen voor dit moment. Thuis komen in jezelf. Simpelweg zijn.
Dat is waar mijn trainingen over gaan. Van harte welkom.

Vrijblijvend kennis maken?
Bel 06-20953163 of mail gijs@openfocus.nl

Website: https://openfocus.nl

Jaarrond: Opleiding Familieopstellingen en/of Innerlijke reis~Ynnergy - Jan Busschers en drs Pedagoog Maries Ligtvoet

Programma’s voor persoonlijk leiderschap waarbij emotionele verwerking en denkkrachtontwikkeling
een belangrijke rol spelen om zo aan “het roer van je eigen leven” te komen staan.

Jan Busschers en drs. Pedagoog Maries Ligtvoet

Gratis kennismakingsgesprek via www.ynnergy.nl/contact

Jaarrond: Coaching individueel of in teamverband (met paarden als hulpmiddel) I Blissful Healing & Coaching

Coaching individueel of in teamverband (met paarden als hulpmiddel) | Blissful Coaching


Welkom bij Blissful Coaching | Stress, Burn-out & Vitaliteit Coaching

Ben je vermoeid? Ervaar je stress, burn-out klachten en/of ongemak? Sta je open voor inzichten? Ben je op zoek naar meer veerkracht en vitaliteit? Heb je hulp nodig tijdens re-integratie? Of heb je een andere hulpvraag? Wij kunnen je hierbij perfect helpen!

Wij bieden systemisch coaching, wandelcoaching, paardencoaching, teamcoaching, workshops en begeleiding aan voor particulieren en bedrijven, individueel of in teamverband.

Wij zijn er voor organisaties die graag het ziekteverzuim willen beperken, voorkomen en belang hechten aan wellbeing van hun werknemers.

Wij faciliteren een veilige en liefdevolle plek waarbij de magie van de paarden ingezet kan worden om helemaal tot jezelf te komen zodat jij (weer) in je kracht kan gaan staan.

Wanneer de fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten met elkaar in balans zijn kun je een blissful leven leiden en vreugde en geluk vinden. Binnen de huidige maatschappij en onze manier van leven is zo’n grote disbalans ontstaan, dat veel mensen ziek zijn of dreigen te worden. Deze disbalans is te relateren aan één of meerdere van bovengenoemde aspecten.
Stress, burn-out klachten, vermoeidheid en andere soms onverklaarbare ziektes komen in ons optiek voort uit een energetische disbalans in ons zelf.

Meer informatie over ons en onze diensten is te vinden op onze website: www.blissfulcoach.nl

Warme groet, Tatjana
info@blissfulcoach.nl
+31 (0)6 395 048 20

Diverse data: schrijven in de natuur - Lia Hesemans

Laat je al schrijvend inspireren door de natuur op Landgoed Bleijendijk.

Doe mee aan een dag Schrijven in de natuur, een poëzie-ochtend of meld je aan voor de cursus Schrijven over je leven.
Welkom!

Informatie en aanmelding: www.stroomvantaal-popup.nl 

Lia Hesemans 06 336 88 506

info@stroomvantaal.nl

3 juli ~ Zomer Yoga Workshop door Maamke Moves

Op woensdag 3 juli vindt de Zomer Yoga Workshop plaats van 14:00u tot 16:30u. Een middag met yoga van het hart, massage, verbinding, vreugde en vooral ontspanning in de beweging.
Een moment voor jezelf om op ontspannen wijze mee te bewegen met de energie van de zomer.

Wat kun je verwachten?

 • 5 elementen inspiratie met de focus op het element Vuur welke bij de zomer hoort
 • Yoga van het hart
 • Ontspannende massage oefeningen
 • Meridiaanstrekkingen
 • Verbinding en vreugde

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: woensdag 3 juli
Tijdstip: 14:00 tot 16:30u
Prijs: €32,50 per persoon, of €30,- per persoon bij een duo-ticket

Meer informatie of aanmelden? Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.maamke.nl/agenda

6 juli en 19 oktober ~ Vrouwencirkel - Empowerment en Verbinding: Ontdek de Kracht van Adem (WHM), Microdosing en Cacao

Ontdek een unieke innerlijke reis door de krachtige combinatie van de betoverende ademmethode van Wim Hof en microdosing in onze workshop geleid door Ellen en Sharon, twee zeer ervaren ademcoaches.

In een veilige omgeving word je begeleid om de magie van ademhaling en microdosing te ervaren, verrijkt door de betoverende natuur om je heen. De truffeldosis veroorzaakt geen hallucinaties; het is een zeer kleine dosis die kan helpen om los te laten, te verdiepen en te ontspannen.

We delen uitgebreid alle informatie over microdosing, zodat je na afloop thuis verder kunt gaan met je eigen gebruik. Na de workshop is er ruimschoots de tijd om weer te aarden voordat je naar huis gaat. In onze sharing circle ondersteunen we elkaar om inzichten te verwerken en te begrijpen. Beleef deze unieke ervaring en ontdek de kracht van zelfontdekking en groei.

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: 6 juli en 19 oktober 20246
Tijdstip: 9:00 tot 13:00u
Prijzen: earlybird korting: €59,- i.p.v. €85,-
Reserveer je voor beide data? Dan betaal je €100,-
Korting voor breathworkers: investering van €55,- per persoon.

Meer informatie of aanmelden? Mail naar rejuveniced@gmail.com of bezoek de website.

6 juli en 19 oktober ~ Empowerment en Verbinding voor Iedereen: Ontdek de Kracht van Adem (WHM), Microdosing en Cacao

Voor koppels en gemengde groepen

Ga samen op een bijzondere innerlijke reis met de krachtige combinatie van Wim Hof’s ademtechnieken en microdosing in onze workshop, geleid door Ellen en Sharon, twee deskundige ademcoaches.

In een veilige en inclusieve omgeving begeleiden we je door de wonderlijke wereld van ademhaling en microdosing, omgeven door de serene natuur. De truffeldosis die we gebruiken is subtiel en veroorzaakt geen hallucinaties; het is een kleine dosis die ontworpen is om te helpen bij het loslaten, verdiepen en ontspannen.

We bieden een diepgaande uitleg over microdosing, zodat je na de workshop de kennis hebt om dit pad van zelfontdekking thuis voort te zetten. Er is genoeg tijd om te aarden en de ervaring te integreren voordat je vertrekt. In onze sharing circle delen we ervaringen en inzichten, en ondersteunen we elkaar in het proces van begrip en groei.

Ervaar de kracht van verbinding en persoonlijke groei in deze unieke workshop die openstaat voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de diepten van het bewustzijn.

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: 6 juli en 19 oktober 2024
Tijdstip: 14.00 tot 18.00u
Prijs: earlybird korting: €59,- i.p.v. €85,-
Lovebirds korting: neem je partner mee en betaal €100,- voor twee personen
Korting voor breathworkers: investering van €55,- per persoon

Meer informatie of aanmelden? Mail naar rejuveniced@gmail.com of bezoek de website.

13 juli ~ Verdiepingsdag voor mannen

Op 13 juli organiseren we weer een verdiepingsdag voor mannen die al eens hebben deelgenomen aan een van onze events of al verder zijn op het pad van persoonlijke- en emotionele ontwikkeling.

Elk seizoen maken we een deep-dive waarin we op een verbindende manier werken aan persoonlijke groei en emotionele ontwikkeling. Op deze dag word je uitgedaagd je verlangen vast te pakken en van daaruit in beweging te komen. Het broederschap met andere mannen nodigt uit, moedigt aan en biedt steun.

Martijn, Robin en Claas begeleiden deze dag aan de hand van deelrondes, opstellingen, meditaties, lichaamswerk en rituelen. Kortom: een reis langs mannelijke thema’s waar in het dagelijkse leven niet altijd ruimte voor is.

☆Wat kun je verwachten?☆
Deze dag werken we ervarings- en lichaamsgericht, o.a. door middel van onze systemische aanpak met mannelijke thematieken. Er is ruimte voor deelrondes, opstellingen, rituelen, meditaties en visualisaties. Kortom: een innerlijke reis langs mannelijke thema’s waar in het dagelijkse leven niet altijd ruimte voor is.

☆Wat verwachten wij van jou?☆
We verwachten dat jij deze dag echt wilt instappen en bereid bent jouw eigen patronen en overtuigingen aan te kijken.

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: zaterdag 13 juli
Tijdstip: 10:00 tot 17:00u
Prijs: €95,- (Dit is inclusief drankjes en kleine snacks. Zorg dat je je eigen lunch meeneemt.)

Meer informatie of aanmelden? Aanmelden kan hier of bezoek de website.

16 augustus t/m 11 oktober ~ Mindfulness training van Zenzijn

Voelt je leven soms volgepropt? Vind je het moeilijk om te ontspannen? Heb je last van fysieke klachten die erger worden als je gestresst bent? Dit is je kans om daar iets mee te doen.

Mindfulness leert je om makkelijker om te gaan met stress, spanning en andere negatieve gevoelens. Je komt beter in contact te staan met je gevoel en je eigen grenzen. Zodat je voller kunt genieten van de bijzondere én alledaagse momenten in je leven. Een nieuwe skill waar je de rest van je leven op kunt terugvallen.

Tünde van Hoek (zenzijn.org) organiseert een 9-weekse mindfulness training op Landgoed Bleijendijk. Hiervoor gebruikt ze de mindfulness-based stress reduction (MBSR) methode en mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) methode. Deze methodes worden al decennialang wetenschappelijk onderzocht, en bleken daarbij onder meer effectief bij psychosomatische klachten, burnout, somberheid, angst en depressie.

Nieuwsgierig? Ga naar https://zenzijn.org/mindfulness en plan vrijblijvend je intake voor de training in.

Locatie: ’t Jagershuis, Landgoed Bleijendijk
Data: 16 augustus t/m 11 oktober met 8 wekelijkse trainingsessies (19:00-21:30) en een mini-retraîtedag. Let op: vanwege de intake vooraf, moet je je uiterlijk vóór 31 juli aanmelden via de website van Zenzijn (https://zenzijn.org/mindfulness).
Prijs: €550,- inclusief BTW (€100 early bird korting voor de eerste drie deelnemers)
Aanmelden of meer informatiehttps://zenzijn.org/mindfulness

22, 23 en 24 september - Burn-out en het Natuurlijke Oude Weten ~ Maria Daniels en Anita Roelands

Burn-out en het Natuurlijke Oude Weten – Maria Daniels en Anita
Roelands


Als iemand uitgeput is en in de overlevingsstand staat, dan is er wellicht in eerste instantie
weinig ruimte voor zingevingsvragen. Vragen als Wie ben ik? Doe ik ertoe als ik niet meer
lever wat men van mij verwacht?  Waar wil ik voor leven?

Onze ervaring is dat deze existentiële dimensie echter impliciet meekomt de therapie- of
coachruimte in. Cliënten zoeken, al dan niet uitgesproken, naar een passender
bestaansrecht.

Deze meer existentiële laag geeft belangrijke lange termijn helingsrichtingen.

Wij bieden een driedaagse voor hen die werken met burn-out cliënten en die naast de
praktische, lichamelijke en emotionele/psychologische laag, een existentiële verdieping
zoeken in het behandelcontact.

We maken hierbij gebruik van de kennis van natuurlijke krachten en voorouderlijke tradities
en wetmatigheden uit het Oude Weten. Zij bieden een beproefd en praktisch kader voor
verbonden kunnen blijven met de eigen natuurlijke en onuitputtelijke bronnen en met een
innerlijk kompas.

Een vraag voor jou als begeleider hierbij zal zijn: wat is die basale en pure worteling in
jezelf en wat kan je daarvan overdragen aan je uitgeputte cliënten?

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Data: zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 september 2024
Tijdstip: 9:30 tot 17:00u

Meer informatie of aanmelden? Voor specifieke vragen of meer informatie, klik hier. Opgeven kan via anita@roelandscoaching.nl of maria@mariadaniels.nl


28 sept en 17 nov ~ Wim Hof Methode Fundamentals Workshop

Duik in een wereld van innerlijke rust, energie en kracht. Onder begeleiding van een zeer ervaren trainer, duik je dieper in de ademhalingstechnieken van de legendarische Wim Hof. Leer hoe je je ademhaling kunt gebruiken om jezelf en je prestaties te versterken, te ontstressen en je immuunsysteem te verbeteren.

Durf het avontuur aan en stap in het hartversterkend ijsbad. Ontdek jouw innerlijke kracht terwijl je jezelf onderdompelt in de verfrissende kou en verwarm jezelf daarna op in de zomerse buitenlucht, omgeven door de prachtige natuur. Weg van alle afleidingen, op een idyllische locatie, een echte retraite om je batterijen op te laden en innerlijke rust te vinden. Een ervaring die je leven zal veranderen! Neem de tijd voor jezelf en omarm de sereniteit van deze bijzondere omgeving. Mis deze unieke kans niet om te herbronnen, te revitaliseren en te transformeren.

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: 28 september en 17 november 2024
Tijdstip: 9.00 tot 13.00u of van 14.00 tot 18.00u
Prijs: investering van €85,- voor 4 uur of €110,- voor 8 uur

Meer informatie of aanmelden? Mail naar rejuveniced@gmail.com of bezoek de website.

12 oktober ~ retraite dag: Precies Goed - Inge van Vessem

Retraite dag: Precies Goed


Voor iedereen die zijn zelfbeeld op een positieve manier wil veranderen en meer zelfliefde wil krijgen.

Deze dag kan diepgaande transformatie met zich meebrengen in een veilige omgeving van liefde en vertrouwen. Deze vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar ruimte is voor ieders proces. Waarin rust, vrijheid, weten wie je bent en wat je wilt en welke
richting jij wilt gaan zich kunnen ontvouwen.

Een dag voor jezelf om een diepe connectie en verbinding met jezelf te maken.


Locatie: ’t Jagershuis, Sint Michielsgestelseweg 22 te Vught
Datum: 12 oktober 2024
Tijdstip: 10.00 tot 17.00u
Prijs: €135,- per persoon
Inclusief: een biologische vegetarische lunch


Meer informatie of aanmelden?
Mail naar leefjevragen@ptchwrq.nl of app naar 06-15287000
www.ptchwrq.nl


19 januari 2025 ~ Wim Hof Methode Advanced Workshop

Betreed een wereld van innerlijke rust, energie en kracht tijdens onze geavanceerde workshop, waar we diep ingaan op de macht van de geest en mindset, en verfijnde ademhalingstechnieken verkennen.

Verdiep je je in de ademhalingstechnieken. Ontdek hoe je je ademhaling naar nieuwe hoogten kunt tillen, wellicht merk je dat je dagelijkse ademrituelen zijn verwaterd, of het is tijd om nog verder uit je comfort zone te stappen? Misschien kom je nieuwe blokkades tegen die je moet overwinnen, of je wilt gepersonaliseerde feedback ontvangen over je adempatroon en je vaardigheden vernieuwen.

Op een idyllische locatie, biedt deze retraite de ideale gelegenheid om jezelf weer op te laden en innerlijke rust te vinden. Maak je klaar voor een ervaring die je leven zal veranderen!

Gun jezelf de tijd, waar de serene omgeving je volledig omarmt. Mis deze unieke kans niet om te herbronnen, te revitaliseren en te transformeren.

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Datum: 19 januari 2025
Tijdstip: 10.00 tot 17.00u
Prijs: investering €159,-
10% korting voor leden van thecoldtherapycommunity.com

Meer informatie of aanmelden? Mail naar rejuveniced@gmail.com of bezoek de website.

8-daagse leertherapiegroep ~ voor- en najaar 2025 ~ door Sonja Sleegers en Pieter de Roij

Voor wie, Doelgroep:
Leertherapiegroep voor mensen die in opleiding zijn (geweest) tot psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, groepspsychotherapeut en andere GGZhulpverleners (ac. en HBO+)

Wat, Type groep:
Integratieve experiëntiële leertherapie voor ggz-professionals (al dan niet i.o.). Homogene gesloten groep.

We werken integratief en experiëntieel. Je gaat interpersoonlijk leren vanuit een psychodynamisch en groepsdynamisch kader. Je relatie met jezelf, met andere groepsleden, de groep als geheel en de therapeuten staat centraal. Er zijn 25 sessies.

We werken niet alleen verbaal, maar gebruiken ook elementen vanuit de pessotherapie, psychodrama, Jungiaanse psychoanalyse en lichaamsgerichte therapie. Daardoor kun je jouw persoonlijke issues beschouwen vanuit verschillende perspectieven en lagen. Je krijgt dus niet een specifieke behandelwijze voorgedaan; in plaats daarvan ga je op een ervaringsgerichte ontdekkingstocht in jezelf, samen met anderen. Het doel is dat jij persoonlijke en interpersoonlijke groei doormaakt.

De kerngedachte achter deze vorm van leertherapie is: wat jij doet en ervaart in de groep, weerspiegelt hoe jij in het leven staat en omgaat met anderen. Door deze weerspiegeling kun jij onderzoeken, ontdekken, bewust worden en veranderen.

Door wie, Leertherapeuten:
Sonja Sleegers (KP, PT, Groepspsychotherapeut, Jungiaans Psychoanalytica,
Psychodramatherapeut, Leertherapeut NVP, NVGP en IAAP ) sonja.sleegers@ziggo.nl

Pieter de Roij (KP, PT, Pessotherapeut, Leertherapeut NVP)  info@therapiet.nl

Locatie: ’t Jagershuis, Vught
Data: 8-daagse leertherapiegroep (3 sessies per dag, overdag), vooraf 1 individueel intakegesprek

De data voor de voorjaars ronde 2025 vallen bijna alle op donderdagen:

 • Januari:       16 en 30
 • Februari:     13 en 27
 • Maart:         13 en 27
 • April:          10 en 22

De data voor de najaar-groep 2025 worden zoveel mogelijk verspreid over de dinsdag en donderdag

 • September:  9 en 25
 • Oktober:      7 en 23
 • November:  4 en 20
 • December:   4 en 18

Tijdstip: 09:30 tot 15:00u
Prijs: De individuele intake van een uur kost €130,-. Deze sessie telt mee voor de serie van 25 sessies. De overige 24 groepssessies van elk 1,5 uur kosten samen €1600,-. Vooraf te voldoen.

Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met een van de leertherapeuten, Sonja Sleegers (sonja.sleegers@ziggo.nl) of Pieter de Roij (info@therapiet.nl)  of kijk voor meer informatie op www.praktijk-psychotherapie-sleegers-denbosch.nl

Op aanvraag: Authentiek bakken in historisch bakhuisje

Authentiek bakken in historisch bakhuisje!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met vrienden, collega’s of familie te doen, ben je dol op
brood, houd je van bakken of zou je het liefst zelf ervaren hoe het is om brood te bakken in een
historische, houtgestookte bakoven? Naast brood is er uiteraard ook pizza, worstenbroodjes etc. te
bakken in de oven.

Op Landgoed Bleijendijk is het historische bakhuisje recent gerestaureerd en weer klaar voor het
gaar bakken van broodjes en andere baksels. Samen met Gerard Hardeman, biologische bakker uit

Wijk en Aalburg biedt Landgoed Bleijendijk de mogelijkheid om nu te leren wat biologisch bakken
inhoudt en hoe men dat deed in de vervlogen jaren in een bakhuisje!

Het programma kan er als volgt uitzien (in overleg aan te passen uiteraard);
15:u ontvangst deelnemers bij het bakhuisje op Landgoed Bleijendijk
15:30 start van het opstoken van het bakhuisje

16u voorbereiden en kneden van het deeg
17u voorbereiden en aankleding tafel/diner
18u ‘oogsten’ van de baksels en genieten van de eigen gemaakte creaties
20u afsluiting

Het programma duurt zo’n 5uur en is geschikt tot 12p.
Kosten per persoon zijn 65,- inclusief biologische ingrediënten en drankjes
Zonder drankjes zijn de kosten 50,- pp

Min. 10 personen.

Je kunt natuurlijk ook zelf bakken in het huisje. Dat is ook heel erg leuk en gaat als volgt.

Voor 150,- per dag is het bakhuisje te huur. Afhankelijk van het aantal personen zijn er tafelsets (schragentafel + 2 banken) bij te huren à 15,- per set. (10p aan 1 tafel).

Voor meer informatie, offerte of vragen, neem contact op met:

info@bleijendijk.nl

Op aanvraag: Workshop kruiden op Landgoed Bleijendijk

Wil je meer weten over het voorkomen, herkenning en de toepassingen van de kruiden op Landgoed Bleijendijk, neem dan contact op met info@bleijendijk.nl

Bleijendijk