Afscheid van een trouwe vrijwilliger

Vandaag is een droevige dag voor Bleijendijk.

We nemen afscheid van Jan Ferrée.

Jan was gedurende 24 jaar lang vrijwilliger bij de Stichting Natuureducatie Bleijendijk.

Deze stichting ontvangt al 30 jaar basisschoolkinderen uit de omgeving van Vught, in de boshut op het landgoed. Daar worden de kinderen door de vrijwilligers meegenomen in de verwondering van de natuur op Bleijendijk door middel van waarnemingen in de natuur, een knutsel met de dingen die ze vinden in het bos en een landgoedklus waarbij er blaadjes worden geveegd, of takken gesnoeid.

Jan deed dit al die jaren met enorm veel plezier en zijn hele eigen aanpak. Hij had enorm veel humor, was rechtvaardig en dwong van nature respect af bij de vele kinderen. Ze waren dol op hem. Jan zorgde steevast dat de boshut warm was in de koude maanden, zodat de kinderen in een warm bad ontvangen konden worden en dat de koffie klaar stond voor de andere vrijwilligers en begeleidende ouders.

Ook wist hij altijd weer een leuke klus op het landgoed te vinden, waar hij de kinderen dan enthousiast voor kreeg door er een vrolijke draai aan te geven. Hij genoot intens van de spontane reacties van de kinderen op verhalen die hij hen vertelde.

Samen met zijn filmclub heeft hij ook uren en uren besteed om de natuur in de verschillende seizoenen op Bleijendijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Een uniek werkstuk.

Jan nam op 85 jarige leeftijd afscheid van de Stichting.

Namens Bleijendijk en alle vrijwilligers, medewerkers en bewoners van het landgoed willen Jan enorm bedanken voor zijn jarenlange inzet en wensen we de familie enorm veel sterkte toe met het verwerken van het gemis van deze bijzondere, optimistische man.

Ter ere van Jan zal de ‘Vogellaan’ (Jan en laan op foto hieronder) worden omgedoopt tot ‘Jan Ferréelaan’

En hoe pakkend is de tekst op zijn rouwkaart:

‘Het is onmogelijk om iemand te vergeten
die zoveel gaf om te herinneren.’