• Lezingen

Evenementen

Aankondiging en/of verslag van de evenementen

Hieronder staan de aankondigingen van evenementen of verslagen ervan die in de afgelopen tijd zijn geweest.

Zou u graag een evenement organiseren dat past bij het karakter van Landgoed Bleijendijk, neem dan contact

op met info@bleijendijk.nl

kernwoorden: biologisch, biologisch-dynamisch, ambacht, natuur, bewustzijn, voeding

Zaterdag 14 mei 2022 Klassieke muziek op Bleijendijk

Het belooft schitterend weer te worden. Een genot om dan in de buitenlucht te kunnen genieten van de klassieke klanken van het programma dat de Kunststichting Vught voor u heeft samengesteld. Een programma, bedoelt om laagdrempelig te zijn en eenieder in aanraking te brengen met klassieke muziek. Jong talent uit Vught en omgeving zullen van zich laten horen! Inspiratie voor uzelf of familieleden?

Klik op deze link voor meer informatie over het programma, de muzikanten en achtergrond bij het initiatief.

Zowel in Boxtel als Vught zal er gehoor gegeven worden aan de doelstelling van de stichting in het thema ‘Klassiek op de Dommel’:

Prijs: 5,- pp

Lunch vooraf of diner na het concert is extra bij te reserveren.

Aanmelden via: info@kunststichtingvught.nl

Midzomer openlucht diners met Jazz muziek ~15,16,17, 22,23,24 juli 2022

Na het succes van vorig jaar, hebben we een aantal nieuwe data voor weer een reeks openluchtdiners. In samenwerking met Kay en Lennard van Bosque wordt er wederom een unieke beleving geboden, onder het genot van hoogwaardige gerechten en heerlijke drankjes. Ditmaal zal de bakoven van het bakhuisje gebruikt worden als warmtebron voor de gerechten.

Wil je dit unieke evenement niet missen, stuur dan een mailtje naar info@bleijendijk.nl voor reservering en extra info.

Data:

  •   15,16,17 juli 2022
  •   22,23,24 juli 2022

10 september 2022 Jachthondenproeven

Op zaterdag 10 september 2022 zal (alléé) het zuiden van het landgoed weer toneel zijn voor 85 jachthonden en hun voorjagers. De dag staat voor deze ‘teams’ in het teken van het behalen van zoveel mogelijk punten tijdens de verschillende proeven die de teams goed moeten doorstaan.

De proeven beginnen relatief eenvoudig met het aan de voet volgen van de voorjager en luisteren naar bevelen op korte afstand. Vervolgens komt de ‘prooi’ in zicht en moeten de dieren laten zien hier voorzichtig mee om te kunnen gaan en te apporteren bij de voorjager. Naarmate de proeven vorderen worden de afstanden tussen de hond en de voorjager steeds groter en wordt de gehoorzaamheid van de hond dus steeds meer op de proef gesteld.

De kersen op de taart zijn het dirigeren op grote afstand en de sleep waarbij de hond dus de voorjager heel goed moet begrijpen om de opdracht uit te voeren en de voorjager moet een grenzeloos vertrouwen in de hond hebben dat deze zijn aanwijzingen ook gewillig uitvoert.

Het is elke keer weer bijna emotioneel te noemen als blijkt dat de hond het sleepspoor keurig heeft gevolgd en met de prooi bij de voorjager ‘thuis’ komt.

Het is een serieuze aangelegenheid voor de teams, maar een prachtig schouwspel voor de toeschouwer.

De dag duurt van ongeveer 7u tot 18u wanneer de felbegeerde diploma’s worden uitgedeeld.

Op het zuiden na, is de rest van het landgoed niet publiek toegankelijk.

Voorbeeld van één van de moeilijkste proeven

De organisatie van de dag op Bleijendijk is in handen van KNJV Gewest Noord-Brabant.

De maandelijkse Bioborrel in Amsterdam in pakhuis de Zwijger

Landgoed Bleijendijk is medeorganisator van de BioBorrel in Amsterdam.
Deze borrel is naast informatief een zeer goede manier om toe te treden of het vergroten van jouw netwerk in de Biologische sector.

Bedrijven in de hele keten van biologische producten zijn vertegenwoordigd, maar ook consumenten en mensen die gewoon graag dicht bij de bron van informatie zitten, zijn van harte welkom.

Elke maand is er weer één en zoals elke keer worden er interessante sprekers uitgenodigd uit de sector of juist uit een andere sector. Ter inspiratie en bezinning.

Meer informatie en volgende data op www.debioborrel.nl/

Bleijendijk