4 september 2021 Muziek- en Poëziewandeling Op Landgoed Bleijendijk

 

 

 

 

 

 

4 september 2021 zal er muziek klinken in het bos op Landgoed Bleijendijk.

Geïnspireerd door het welbekende “Le Carnaval des Animaux” van de Franse componist Camille Saint-Saëns wordt deze zomer de bijzondere locatievoorstelling Carnaval der Bedreigde Dieren uitgevoerd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit.

Via de weg van schoonheid en verwondering geven eigentijdse muzikale en literaire odes een podium aan zowel inheemse als wereldwijd bedreigde diersoorten. Acht bekende dichters (o.a. Hans Dorrestijn, Judith Herzberg en Ingmar Heytze) schrijven ieder een lofzang aan een diersoort. Een collectief van vier musici componeert de muzikale odes.

In deze wandelvoorstelling hebben bedreigde soorten een stem gekregen en laten ze hun prachtige geluid horen. Van achter een boom of op een open plek in het bos. Wie zal het zeggen? Terwijl de dichtregels van de nachtegaal uit het bladerdak naar beneden dwarrelen, hoor je in de verte de mare van een karetschildpad op cello solo. Lokale amateurmusici geven extra kleur aan de voorstelling door het brengen van een eigen ode aan een plaatselijke bedreigde diersoort. Na een wandeling van muzikale en literaire ontmoetingen kom je uit bij het eindpunt: een podium waarop de musici gezamenlijk een aantal bedreigde diersoorten in de spotlights zetten.

Muziek, poëzie, natuur. Daar wil je toch bij zijn?

Kaarten, meer info en de crowdfundingsactie voor ook voorstellingen op zondag 5 september te vinden op de website van carnavalderbedreigdedieren