26 november inspiratiewandeling met thema Water

Fontein van Levenskracht

Op 26 november 2022 neemt Maja Kooistra ons mee over Bleijendijk met het thema ~WATER~

Veel vormen van leven, zowel planten als dieren, zijn van zoet water afhankelijk. Zonder gaan ze dood. Dat hebben we de afgelopen warme, droge zomers kunnen zien. Op Landgoed Bleijendijk komen we zoet water aan het oppervlakte tegen in poelen, sloten en de Essche stroom. Onder de grond stroomt grondwater naar lager gelegen plaatsen waar het bijdraagt beken, rivieren en meren te voeden.

Water (H2O) heeft een zwakke lading omdat H+ ionen of hun elektronen makkelijk loslaten. Daarbij gaan ze andere verbindingen aan of gaan in het geheel rondzwerven. In water kunnen dus veel stoffen oplossen en meegenomen worden. Daarnaast geven de rondzwervende ionen en elektronen een vitale energie aan het water. Altijd stromend water geeft daardoor een extra impuls aan al wat in de omgeving leeft.

Mensen zijn zich van oudsher bewust geweest van de verschillen in waterkwaliteit en het effect daarvan op veel vormen van leven. In wereldreligies wordt niet voor niets gesproken van de ‘levensbron’, ‘oerbron’, of ‘fontein van levenskracht’. Tijdens deze wandeling gaan we op verschillende eigenschappen van water in.

Aanmelden via:info@bleijendijk.nl

26 november 2022

14-16u

€ 12,50 pp

Start Bleijendijk 2, Vught