Basiscursus natuurlijk bijen houden – vol

De eerste cursus ‘natuurlijk bijen houden’ is vol. De cursus bestaat uit 11 bijeenkomsten en wordt afgerond met een officieel diploma “basiscursus Bijenhouden”.

Mocht u toch nog interesse hebben in de cursus, stuur dan gerust een mailtje! Dan kan de volgende cursus snel ingepland worden.

De cursus wordt gegeven door John van den Wildenberg, Leraar bijenteelt en imker van de Imkerij op Landgoed Bleijendijk. In de cursus wordt het in de praktijk -werken met de bijen- zoveel mogelijk gecombineerd met theoretische kennis.  De bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers die daadwerkelijk overwegen 1 of meer bijenvolken te gaan houden op een eigen locatie. Maar natuurlijk is het uw eigen beslissing of u dat uiteindelijk ook zult doen. In ieder geval heeft u na het volgen van de basiscursus daarvoor alle basiskennis in huis om het bijenvolk en de vraag die zij hebben aan de imker te begrijpen.

Uniek aan onze cursus is dat wij u in staat stellen om gaandeweg de cursus een bijenvolk en complete kast van ons te huren. Natuurlijk moet u daar dan wel een plek voor hebben bij u thuis. Aan het einde van de cursus kunt u het besluit nemen om volk en/of kast over te nemen en dan bent u de trotse eigenaar van uw eigen bijenvolk. Natuurlijk kunt u het volk ook terug geven na het einde van de huurperiode die afloopt na de diplomering op 19 juli.

Als imker zult u gaandeweg na uw diplomering uw eigen methode ontwikkelen die bij u en uw bijen past. Onze basiscursus helpt u daarbij om daarin uw weg te vinden.  Op Imkerij Bleijendijk wordt natuur-en bijenvriendelijk ge-imkerd. Zo wordt er o.a. slechts honing geoogst welke de bijen “over”hebben, worden de vleugels van de koningin niet geknipt en blijven de bijen hun hele leven op de Vughtse bijenstand. Wij streven ernaar de bijen zoveel mogelijk in staat te stellen om zich lokaal aan te passen aan de omgeving van Vught (cirkel van 6 km). De honing van Imkerij Bleijendijk is een pesticide-vrije honing. En daar zijn we trots op want 75% van de honingstalen van over de hele wereld bevatten pesticiden.

Lees hier meer informatie over de cursus

Vragen en opgeven voor de cursus bij John via:

degroeneimkerij@gmail.com

of 0614419109