17 september open dag

17 september as houdt Landgoed Bleijendijk van 11 – 16u weer een open dag.

Geïnteresseerden kunnen die dag langs komen en kennis maken wat er allemaal achter de
normaal gesloten deuren van het landgoed afspeelt. Er zal weer een huifkar rijden,
maar dit keer mag er ook gefietst worden en zal er zelfs een rondleiding ter fiets,
voet en huifkar worden aangeboden.

Bij Rob en Marjolein van Boerderij Bleijendijk, kunnen kinderen weer een melkdiploma halen, kan er weer lekker in het hooi gespeeld worden en kan geproefd worden wat het bedrijf voor ’n heerlijks produceert,
De vrijwilligers van Stichting Natuureducatie Bleijendijk pluizen uilenballen uit met kinderen, er kan een hoofdtooi worden gemaakt en er is een speurtocht over het landgoed te volgen. Verder is er uiteraard te horen wat het is om vrijwilliger te zijn en elk seizoen weer de kinderen te verwonderen over wat er zich in de natuur afspeelt en wat het met jezelf doet.

Op het centrale Juffrouwsweitje kan er wat gegeten en gedronken worden en zijn verschillende onderdelen van het landgoed vertegenwoordigd.
Verschillende coaches en trainingsleiders zullen laten zien en uitleg geven bij wat zij door het jaar heen op Bleijendijk aanbieden
aan cursussen en workshops ten aanzien van bewustzijnsontwikkeling.
Miet Maveau en Katja Kleinveld zullen wat vertellen over de vakantiekampen, de imker John van den Wildenberg geeft beeld en uitleg bij wat een wonderlijke wereld die van de bijen op Bleijendijk is.

De initiatiefnemers van Den Food Bosch zullen meer achtergrond geven bij hun wens en aanpak richting duurzame voedselproductie, het prille Zuivel- initiatief op Bleijendijk doet wat uit de doeken mbt de plannen in de richting van ‘De Bleijendijker’.

De jager Ruud Vos zal wat meer vertellen over het wildbeheer op het landgoed. En Joost Verbeek kan je laten ervaren hoe het is om met een metaaldetector de geschiedenis in te stappen.

Het volledige programma volgt nog.

Wees van harte welkom!

Voor updates mbt het programma, hou deze website of de facebookpagina van het landgoed in de gaten.