17 september open dag

17 september as houdt Landgoed Bleijendijk van 11 – 16u weer een open dag.

Geïnteresseerden kunnen die dag langs komen en kennis maken wat er allemaal achter de normaal gesloten deuren van het landgoed afspeelt. Er zal weer een huifkar rijden,maar dit keer mag er ook gefietst worden en zal er zelfs een rondleiding ter fiets,voet en huifkar worden aangeboden.

Bij Rob en Marjolein van Boerderij Bleijendijk, kunnen kinderen weer een melkdiploma halen, kan er weer lekker in het hooi gespeeld worden en kan geproefd worden wat het bedrijf voor ’n heerlijks produceert, zoals vlees, melk en ijsjes.

De vrijwilligers van Stichting Natuureducatie Bleijendijk pluizen uilenballen uit met kinderen, er kan een hoofdtooi worden gemaakt en er is een speurtocht over het landgoed te volgen. Verder is er uiteraard te horen wat het is om vrijwilliger te zijn en elk seizoen weer de kinderen te verwonderen over wat er zich in de natuur afspeelt en wat het met jezelf doet.

Op het centrale Juffrouwsweitje kan er wat gegeten en gedronken worden en zijn verschillende onderdelen van het landgoed vertegenwoordigd.
Verschillende coaches en trainingsleiders zullen laten zien en uitleg geven bij wat zij door het jaar heen op Bleijendijk aanbieden aan cursussen en workshops ten aanzien van bewustzijnsontwikkeling.

Bij de Essche stroom kan onder leiding van Katja Kleinveld een vlot gebouwd worden en zelfs een stukje mee gevaren worden (va 6jr).

Miet Maveau zal wat vertellen over de vakantiekampen en knutselen met natuurlijke materialen, de imker John van den Wildenberg geeft beeld en uitleg bij wat een wonderlijke wereld die van de bijen op Bleijendijk is.

De initiatiefnemers van Den Food Bosch zullen meer achtergrond geven bij hun wens en aanpak richting duurzame voedselproductie, het prille Zuivel- initiatief op Bleijendijk doet wat uit de doeken mbt de plannen in de richting van ‘De Bleijendijker’.

Martin van der Meulen heeft speciaal voor deze dag wat extra Oloïdes van hout van Bleijendijk gemaakt. Zelfs één van 20 cm!

De jager Ruud Vos zal wat meer vertellen over het wildbeheer op het landgoed. En Joost Verbeek kan je laten ervaren hoe het is om met een metaaldetector de geschiedenis in te stappen middels het metaaldetectiespel.

Jeanette Hendrikx verzorgt massages op het landgoed, op de open dag laat ze zien wat de mogelijkheden zijn. Claire Korpel geeft meer informatie over wat haar paard voor jou kan betekenen tijdens haar workshops.

Klik hier voor het programma en timetable om te zien wanneer er wat te doen is

Wees van harte welkom!

Voor updates mbt het programma, hou deze website of de facebookpagina van het landgoed in de gaten.