• Boerderij Bleijendijk

Boerderij Bleijendijk

Boerderij Bleijendijk is de biologische melkveehouderij op landgoed Bleijendijk die met een kudde van zo’n 60 biologische melkkoeien vol enthousiasme wordt gerund door Rob Bennenbroek en Marjolein van Mullekom.

Het gras en de kruiden van de gras-en natuurlanderijen van het landgoed worden door de Montbéliarde koeien omgezet in melk.
Het zijn mooie, robuuste koeien, die met hun rood-witte tekening passen op het landgoed. Montbéliarde koeien zijn echte ruwvoer-verwerkers die tegen een stootje kunnen, waardoor ze ideaal zijn voor een biologisch bedrijf.

De koeien krijgen uiteraard biologisch voer. Ze krijgen zo veel mogelijk gras, dus ze lopen net zo lang buiten op de landerijen totdat het weer dit écht niet meer toelaat. De melkkoeien lopen vaak dichter bij de boerderij, omdat ze twee keer per dag door de boer gemolken worden.
De jongere koeien lopen in de weides wat verder weg van de boerderij.

Een Montbéliarde koe is zoals dat heet een ‘dubbeldoel’ koe. Dat wil zeggen dat ze heel goed melk kunnen geven, maar wel mooi vol, stevig zijn. Ze zijn dus ook geschikt als vleeskoe.

De heerlijke verse melk is op donderdag en zaterdag op het bedrijf te koop voor wie wil. Neem wel zelf een fles mee en aangezien de melktank om
de drie dagen geleegd wordt, is het een goed idee van te voren even te informeren: boerderij@bleijendijk.nl

De melk zal op termijn worden verzuiveld, waarmee bedoeld wordt dat de melk om wordt gezet in kaas, yoghurt, ijs en/of boter.
Daarnaast zal het vlees van de koeien te koop zijn, in vleespakketten of als gerecht in het nog de nog te ontwikkelen horecagelegenheid.

Boerderij Bleijendijk draagt ook bij aan het natuurbeheer op het landgoed en werkt samen met de schoolkinderen die het natuureducatieprogramma volgen in de boshut en de hoveniers. Gezamenlijk wordt de landgoedklus afgestemd, zodat de koeien optimaal kunnen genieten van de verzorgde weiden.

Hou deze site of de facebookpagina van het bedrijf of Landgoed Bleijendijk in de gaten voor de ontwikkelingen van Boerderij Bleijendijk

Passie voor zuivel? Dan zoeken we jou!

Landgoed Bleijendijk is op zoek naar iemand die gepassioneerd is van zuivel en de verwerking ervan.

De persoon heeft de mogelijkheid om zelfstandig een zuivel-verwerkingseenheid te ontwikkelen in samenwerking met het landgoed en mee te denken en te werken in de afzet van de producten.

Landgoed Bleijendijk is druk bezig met het uitbreiden van het scala aan landgoedproducten; momenteel naast het rundvlees, de groenten, sap en thee, binnenkort ook schapenvlees en schapenvachten.Zuivelverwerking

Boerderij Bleijendijk produceert biologische melk van hoge kwaliteit die nu rauw te koop is op het bedrijf, maar we zouden graag zien dat we de melk in de vorm van andere zuivelproducten aan kunnen bieden. Daarvoor zoeken we dus op dit moment een geschikte partij om dat met ons op te zetten en uit te voeren.

Ben jij of ken jij degene die de passie, tijd en zowel organisatorische als financiële capaciteiten heeft om zoiets, van klein naar groter op te zetten met ons op het prachtige Landgoed Bleijendijk en daarmee onderdeel te worden van de actieve en bloeiende gemeenschap?

Neem dan contact op met ons via info@bleijendijk.nl of zeg het voort!!

———————————————————————————————————————————————————————–
Boerderijvlees beschikbaar
Inmiddels is de derde Montbéliarde Bleijendijk koe geslacht en verwerkt tot vleespakketten van 5 kg bij een biologische slagerij.
De pakketten kosten 65,- en verschillen enigszins qua samenstelling, maar zijn allen van dezelfde waarde.

Via onderstaand invulscherm kunt u aangeven of u meer informatie wilt ontvangen over het pakket, of dat u direct een pakket wilt bestellen.

Er zijn nog vleespakketten van de derde lichting. Laat hier uw gegevens achter zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

(mocht u geen mail ontvangen, kijk dan in uw postvak ongewenste email)

© Copyright 2017 - Bleijendijk - Webdesign: Faktor 22
Bleijendijk